Velkommen  

Nyheder

Får du ikke allerede vores nyhedsmail, kan du tilmelde dig her.

 


17-05-2010
Berlingske Tidende: Jorden kalder

Danske Advokaters administrerende direktør gik i et debatindlæg i Berlingske Tidende i rette med Domstolsstyrelsen og Tinglysningsretten i forbindelse med deres håndtering af den digitale tinglysning.
”Når man iværksætter en storstilet forandringsproces på et kompliceret område, er det fuldstændig afgørende, at de tilhørende systemer, som skal få den samlede dialog med brugerne af systemet til at virke, er helt på plads og gennemtestet af brugerne. Det var efter min opfattelse ikke tilfældet med den digitale tinglysning i september 2009. Det kan der selvsagt ikke laves om på nu, men det er endnu ikke for sent at erkende nødvendigheden af at sætte sig i brugerens sted,” skrev Paul Mollerup.
Han påpegede, at det er flot, at sagsbunkerne er blever reduceret, ”men det har ikke har hjulpet de mange professionelle brugere, der ikke har kunnet få deres tinglysninger gennemført. Nogle af dem kan ikke få tastet netop deres sag rigtigt ind i systemet, andre savner svar på den mailhenvendelse, de sendte til retten for mere end tre måneder siden. En tredje gruppe kan ikke gennemføre tinglysningen, fordi de ikke kan komme igennem telefonisk, når de møder en decideret programfejl, eller fordi den vejledning, som skulle guide dem gennem processen, er forældet eller mangler,” skrev Paul Mollerup.
Han anførte, at Domstolsstyrelsen i sit nyhedsbrev 29. april 2010 skrev: ”Med en nedbragt sagsbehandlingstid har vi nu mulighed for at øge fokus på en forbedret support til brugerne. Som vi har nævnt før, har vi derfor nu sat et intensivt stykke arbejde ind på blandt andet Hotline, website og vejledninger”. ”Det er en rigtig god nyhed, og lige netop hvad vi – på brugernes vegne - har efterspurgt. Der er nemlig fortsat mange helt fundamentale problemer med systemets brugervenlighed,” pointerede direktøren.
 


 

Sider

KURSER

Søren Møller Andersen
Søren Møller Andersen | Chef for kommunikation og public affairs | 33 43 70 19 sma@danskeadvokater.dk


Kontakt

Søren er ansvarlig for Danske Advokaters kommunikation, presse og public affairs.  

 

Søren arbejder med alle genrer inden for kommunikation. Han tager sig blandt andet af foreningens pressearbejde og er ansvarlig for den digitale kommunikation og vores nyhedsbreve. 

 

Du er altid velkommen til at ringe til Søren, hvis du eksempelvis har forslag til særlige emner, som Danske Advokater bør sætte fokus på i sin kommunikation med medlemmerne. 

Læs mere…

Kontakt Søren Møller Andersen på tlf.

33 43 70 19