Velkommen  

Nyheder

Får du ikke allerede vores nyhedsmail, kan du tilmelde dig her.

 


11-06-2010
Ritzau: Borgere har millioner til gode i retshjælp

Ritzaus Bureau interviewede Danske Advokaters formand, Lars Svenning Andersen, i anledning af kongressen. Temaet var de problemer, der omgærder retshjælp. Statskassen har de sidste par år sparet millioner af kroner på retshjælp. De penge bør justitsminister Lars Barfoed (K) nu række ud efter og bruge til at sikre, at borgerne faktisk får adgang til retfærdighed, sagde formanden bl.a.

"Vi synes, det vil være oplagt, at de millioner, der tidligere blev stillet til rådighed, bliver i systemet og investeres i forbedret retshjælp," sagde han.

I 2007, 2008 og 2009 har det offentlige hvert år brugt cirka 10 millioner kroner mindre på retshjælp end i årene før. "De penge bør tilbage i lommerne på de borgere, der har brug for retshjælp," sagde Lars Svenning Andersen.

Danske Advokater mener, at advokaterne bliver underbetalt for deres rådgivning. Pengene kommer fra folks forsikringsselskaber, men de betaler i henhold til faste takster og ikke efter den reelle indsats, lyder det.

Og virkningen er ikke til at tage fejl af: En del advokater vender ryggen til sager, hvor borgere for eksempel kræver erstatning.

"En række højt specialiserede advokater vil ikke tage de sager, der er omfattet af retshjælp, fordi salæret er for lavt. Og det er bekymrende, at borgerne ikke får den bedste rådgivning," sagde formanden og tilføjede:

"Der er ikke noget at sige til, at en advokat siger nej til at tage en sag, der giver 12 timers arbejde, men kun honoreres for seks timer."

Ritzau-historien blev bragt i Danmarks Radio, i Jyske Vestkysten, i Nordjyske og i Horsens Folkeblad.

 

Sider

KURSER

Søren Møller Andersen
Søren Møller Andersen | Chef for kommunikation og public affairs | 33 43 70 19 sma@danskeadvokater.dk


Kontakt

Søren er ansvarlig for Danske Advokaters kommunikation, presse og public affairs.  

 

Søren arbejder med alle genrer inden for kommunikation. Han tager sig blandt andet af foreningens pressearbejde og er ansvarlig for den digitale kommunikation og vores nyhedsbreve. 

 

Du er altid velkommen til at ringe til Søren, hvis du eksempelvis har forslag til særlige emner, som Danske Advokater bør sætte fokus på i sin kommunikation med medlemmerne. 

Læs mere…

Kontakt Søren Møller Andersen på tlf.

33 43 70 19