Velkommen  

Nyheder

Får du ikke allerede vores nyhedsmail, kan du tilmelde dig her.

 


03-09-2010
Computerworld: Er analoge advokater skurkene i e-TL?

I bladet Computerworld rettede Dansk IT og ITEK en opsigtsvækkende anklage mod den danske advokatbranche. De mente, at en masse advokater (og ejendomsmæglere) undlod at benytte digitale signaturer, og at det var årsag til en væsentlig del af tinglysnings-miséren. Danske Advokaters administrerende direktør, Paul Mollerup, betegnede i bladet kritikken som forfejlet. ”Jeg er glad for, at nogle af it-leverandørernes organisationer er kommet på banen i denne debat, men jeg kan ikke genkende indholdet i deres kritik," sagde direktøren.
Han erkendte, at det er korrekt, at mange advokatvirksomheder i begyndelsen af tiden med den digitale tinglysning foretrak at få klienternes fuldmagt til varetagelse af den digitale underskrift. Men det skal ses i lyset af, at mange klienter i forvejen ikke har digital signatur. Yderligere er det et faktum ved en almindelig handel med to sælgere og to købere, at der er i alt fire personer, der skal have digital signatur. Derudover er folk ofte alt for usikre på, hvad de underskriver, når de kommer ind på www.tinglysning.dk.

Paul Mollerup afviste, at advokaterne skulle være det svage led i digitaliseringsprocessen. I stedet påpegede hanm at man måtte rette opmærksomheden mod den måde, hele processen er sat sammen og konstrueret på.

”Danske Advokaters medlemmer har generelt ikke problemer med at benytte digital signatur. Det må bygge på en misforståelse. Problemet er, at advokaten - for at kunne benytte sin digitale signatur til at håndtere sin klients tinglysning - skal have klienten til at underskrive en papirfuldmagt, der derefter skal sendes med post til Hobro og scannes ind. Så miseren består i, at det har været alt for bøvlet at give denne fuldmagt til advokaten. Havde det kunnet gøres på et øjeblik, ville mange problemer være undgået," sagde Paul Mollerup. Artiklen blev også bragt på Jyllands-Postens hjemmeside.

 

Sider

KURSER

Søren Møller Andersen
Søren Møller Andersen | Chef for kommunikation og public affairs | 33 43 70 19 sma@danskeadvokater.dk


Kontakt

Søren er ansvarlig for Danske Advokaters kommunikation, presse og public affairs.  

 

Søren arbejder med alle genrer inden for kommunikation. Han tager sig blandt andet af foreningens pressearbejde og er ansvarlig for den digitale kommunikation og vores nyhedsbreve. 

 

Du er altid velkommen til at ringe til Søren, hvis du eksempelvis har forslag til særlige emner, som Danske Advokater bør sætte fokus på i sin kommunikation med medlemmerne. 

Læs mere…

Kontakt Søren Møller Andersen på tlf.

33 43 70 19