Velkommen  

Nyheder

Får du ikke allerede vores nyhedsmail, kan du tilmelde dig her.

 


05-10-2010
e-TL: Tinglysningsretten forbedrer kommunikationen

Danske Advokater har lige siden lanceringen af den digitale tinglysning over for Domstolsstyrelsen påpeget, at det er nødvendigt med vejledning i forbindelse med forskellige ekspeditionstyper på www.tinglysning.dk.

Det er hidtil ikke lykkedes særlig godt, men nu har Tinglysningsretten selv taget udfordringen op og internt etableret en task force bestående af medarbejdere på tværs af organisationen inkl. deres hotline-medarbejdere. Denne gruppe kan nu selv udarbejde en ny type vejledninger - kaldet ”navigationssedler” - der fungerer som supplement til anmeldelserne, samtidig med at brugerne sidder med skærmbillederne i de enkelte ekspeditionstyper på www.tinglysning.dk.

Se omtalen af navigationssedlerne her

I erkendelse af, at tinglysning.dk har flere uhensigtsmæssigheder, der ikke bliver prioriteret til udbedring i Domstolsstyrelsen og hos deres leverandør, CSC, er det derfor fornuftigt, at man nu tager action på det faktiske behov, der er for hjælp i forbindelse med anmeldelser på www.tinglysning.dk.

Danske Advokater har haft fornøjelsen af at se og teste de nye navigationssedler og takker for det nye setup og indsatsen hos teamet ved Tinglysningsretten, der også har lovet, at de fremadrettet vil opdatere og vedligeholde de nye navigationssedler dynamisk, således at de løbende er afstemt efter de faktiske forhold på tinglysning.dk.

De nye navigationssedler er særdeles praktisk opbygget og beskriver f.eks., hvis det er nødvendigt at klikke på den samme knap to gange, før www.tinglysning.dk virker korrekt undervejs i en anmeldelse. Da det er en større omgang navigationssedler med mange ekspeditionstyper, der er udarbejdet, har vi selvfølgelig forståelse for, at det kan være nødvendigt med små justeringer efter opstarten og undervejs. Vi har fået oplyst, at teamet bag navigationssedlerne gerne modtager mails med bemærkninger og ønsker til løbende forbedringer på vejledning@domstol.dk.

De nye navigationssedler findes under Tinglysningsretten/Vejledninger

Vi håber, at vore medlemmer vil tage godt imod Tinglysningsrettens nye initiativ. I øvrigt kan vi oplyse, at Danske Advokater snart vil åbne op for et supplement kaldet “Praktiske fif” til understøttelse af de ”skæve” arbejdsgange i Tinglysningsretten.
she

 

Sider

KURSER

Steen Hermansen
Steen Hermansen | Digitaliseringschef | 33 43 70 21 | she@danskeadvokater.dk


Kontakt

Steen rådgiver medlemsvirksomheder i køb af it, har kendskab til leverandørerne af it-systemer og er i tæt dialog med domstolene ved udrulning af nye digitaliseringsprojekter.


Han er vores spidskompetence vedrørende it-relaterede emner som den digitale retsproces, digital tinglysning, sikker mail med retterne, ejendomsdatarapporter, cloud computing m.m.


Steen afholder løbende undervisning inden for it-relaterede emner.

Læs mere…

Kontakt Steen Hermansen på tlf.

33 43 70 21