Velkommen  

Nyheder

Får du ikke allerede vores nyhedsmail, kan du tilmelde dig her.

 


22-10-2010
Berlingske: DJØF: Unge kvinder bør takke EU

Avisen omtalte et EU-direktiv vedr. barselsorlov, der, hvis det gennemføres, indebærer, at alle kvinder skal have ret til løn under barsel fra første ansættelsesdag og 20 uger frem. DJØF mener, at det en god nyhed. ” 75 pct. af vore medlemmer ikke dækket af en overenskomst, og for dem er det godt med en minimumsrettighed,” sagde Allan Luplau, formand for DJØF Privat til avisen. Han sagde også, at kvinder i advokatbranchen ofte skal være ansat i mellem et og to år, før de har ret til løn under barsel. ”Det er typisk her, vi oplever de ringeste barselsvilkår, og desværre er der tradition for, at emnet ligger nederst i bunken, når der forhandles ansættelsesvilkår. Det er vanskeligt for en ung kvinde at ændre på, med mindre hun vil have en svær start på jobsamtalen,” sagde Allan Luplau.
Avisen havde også snakket med Danske Advokaters formand, Lars Svenning Andersen, der ikke var enig i, at advokatbranchen skulle have særligt strikse barselsregler.
”Det passede måske for ti år siden, men ikke i dag. Selv om branchen er kendetegnet ved få overenskomster, så har mange af de store advokatfirmaer bedre barselsvilkår end i overenskomsterne på det private område. Så er der givet nogle lidt mindre firmaer, der ikke giver løn under barsel fra første ansættelsesdag, men for dem er det et økonomisk spørgsmål,” sagde Lars Svenning Andersen til Berlingske Tidende, der nævnte, at Bech-Bruun f.eks. ikke har noget anciennitetskrav.
Endelig nævnte Lars Svenning Andersen, at han er modstander af EUs barselsdirektiv, fordi det tilsidesætter den danske arbejdsmarkedsmodel.
Berlingske Tidende havde også snakket med Lett Advokatfirma, hvor man godt har lagt mærke til direktivet. Hos Lett skal medarbejdere være ansat i et år inden barnets fødsel, før de har ret til 30 ugers barsel med fuld løn for moren og ti uger til faren. ”Jeg har fulgt debatten, og det kan være en god anledning til at revurdere vores barselsregler. Vi vil naturligt overveje, om anciennitetskravet fortsat er berettiget eller ej, men vi har faktisk ikke haft nogen medarbejdere, hvor det har været aktuelt at benytte kravet. Så der har ikke hidtil været nogen anledninger til at revurdere det,” sagde direktør Peter Mejlby fra Lett til Berlingske Tidende.

 


 

Sider

KURSER

Søren Møller Andersen
Søren Møller Andersen | Chef for kommunikation og public affairs | 33 43 70 19 sma@danskeadvokater.dk


Kontakt

Søren er ansvarlig for Danske Advokaters kommunikation, presse og public affairs.  

 

Søren arbejder med alle genrer inden for kommunikation. Han tager sig blandt andet af foreningens pressearbejde og er ansvarlig for den digitale kommunikation og vores nyhedsbreve. 

 

Du er altid velkommen til at ringe til Søren, hvis du eksempelvis har forslag til særlige emner, som Danske Advokater bør sætte fokus på i sin kommunikation med medlemmerne. 

Læs mere…

Kontakt Søren Møller Andersen på tlf.

33 43 70 19