Velkommen  

Nyheder

Får du ikke allerede vores nyhedsmail, kan du tilmelde dig her.

 


04-11-2010
Berlingske: Navneforbud problematisk

Avisen beskrev endnu en situation, hvor en person bliver sigtet, og hvor navnet på den sigtede omtaltes i medierne, men hvor der efter grundlovsforhøret indførtes et navneforbud. Berlingske fik kontakt med formanden for Danske Advokaters strafferetsudvalg, Jørgen Lange, Mazanti-Andersen, Korsø Jensen & Partnere. Han konstaterede, at stor interesse for at læse om kendte danskere kombineret med hastigheden hos de elektroniske medier betyder, at navneforbuddet i dag ofte ikke har en egentlig effekt. ”Det er ikke noget, jeg har ført statistik på. Men det sker en gang imellem. Hvis ikke reglerne bliver ændret, så går jeg ud fra, det fortsætter sådan,” sagde Jørgen Lange.

Sidste år repræsenterede han erhvervskvinden Rigmor Zobel, der blev sigtet for overtrædelser af lovgivningen om narkotika. Navneforbuddet i hendes sag fik i princippet ringe effekt, eftersom mange danske medier allerede havde læst, hvilke sigtelser, hun skulle møde op i retten for. ”Jeg synes, det er problematisk, at vi har fået en udhuling af navnebeskyttelsen. Hvis de elektroniske medier først har publiceret navnet, så er ulykken sket. Det er i princippet for sent, når navneforbuddet bliver nedlagt og medierne så fjerner navnet” sagde Jørgen Lange.

 

Sider

KURSER

Søren Møller Andersen
Søren Møller Andersen | Chef for kommunikation og public affairs | 33 43 70 19 sma@danskeadvokater.dk


Kontakt

Søren er ansvarlig for Danske Advokaters kommunikation, presse og public affairs.  

 

Søren arbejder med alle genrer inden for kommunikation. Han tager sig blandt andet af foreningens pressearbejde og er ansvarlig for den digitale kommunikation og vores nyhedsbreve. 

 

Du er altid velkommen til at ringe til Søren, hvis du eksempelvis har forslag til særlige emner, som Danske Advokater bør sætte fokus på i sin kommunikation med medlemmerne. 

Læs mere…

Kontakt Søren Møller Andersen på tlf.

33 43 70 19