Velkommen  

Nyheder

Får du ikke allerede vores nyhedsmail, kan du tilmelde dig her.

 


21-11-2010
Politiken: Kort høringsfrist ender med lovsjusk

Avisen beskrev problematikken med de – i visse tilfælde – særdeles korte høringsfrister på lovforslag. Senest var Integrationsministeriets nye lovforslag på udlændingeområdet givet en høringsfrist på tre arbejdsdage. Danske Advokaters administrerende direktør, Paul Mollerup, kommenterede tendensen. ”Høringsfristen på det her lovforslag er så kort, at man har lov til at betragte udsendelsen af høringsbrevet som en rituel handling. Man kunne næsten lige så godt lade være.” Og han tilføjede: ”Når svarfristerne kommer så langt ned, som de er nu, betyder det i praksis, at der primært kommer svar fra de store organisationer, der har professionelt ansatte embedsmænd. Det er meget problematisk og ærgerligt i forhold til den tradition, vi har i Danmark, om en bred høring af forskellige interessenter.” Til sidst konkluderede han, at ”det blandt andre er mine medlemmer ( advokater, red.), der efterfølgende skal være med til at rede trådene ud, hvis der opstår en eller anden tvist, der har at gøre med fortolkningen af den pågældende lov. Det er ærgerligt, for hvis man laver et ordentligt stykke arbejde fra starten, så har man en langt større chance for at undgå en masse fortolkningstvivl af loven.”

 


 

Sider

KURSER

Søren Møller Andersen
Søren Møller Andersen | Chef for kommunikation og public affairs | 33 43 70 19 sma@danskeadvokater.dk


Kontakt

Søren er ansvarlig for Danske Advokaters kommunikation, presse og public affairs.  

 

Søren arbejder med alle genrer inden for kommunikation. Han tager sig blandt andet af foreningens pressearbejde og er ansvarlig for den digitale kommunikation og vores nyhedsbreve. 

 

Du er altid velkommen til at ringe til Søren, hvis du eksempelvis har forslag til særlige emner, som Danske Advokater bør sætte fokus på i sin kommunikation med medlemmerne. 

Læs mere…

Kontakt Søren Møller Andersen på tlf.

33 43 70 19