Velkommen  

Nyheder

Får du ikke allerede vores nyhedsmail, kan du tilmelde dig her.

 


24-01-2011
e-TL: Ny online papirfuldmagt minimerer scanningsfejl i TinglysningsrettenTinglysningsretten har implementeret en ny online fuldmagtsfunktion. Det betyder, at man kan udfylde alle oplysninger for generering af en fuldmagt med brug af digital signatur / NemID. Men samtidig medfører det, at man - yderst praktisk - kan få udskrevet fuldmagten på papir via en udfyldt pdf-fil med korrekte bekræftede valide data, der også kan gemmes med indhold hos en selv. I første omgang er dog kun muligt online for fuldmagter til privatpersoner, men det er planen, at man senere vil implementere online fuldmagter til virksomheder med de aktuelle opdateringer på www.tinglysning.dk.

Her er et link til ”Brug fuldmagt” for fast ejendom

Papirfuldmagt vælges ofte til de komplekse sager
Der er endnu ikke sket den udbredelse af brugen af digital signatur/NemID, som mange havde håbet på med indførelsen af digital signatur. Flere og flere benytter dog redskaberne i forbindelse med signering ved digital tinglysning af de simple sager. Visse ekspeditionstyper i Tinglysningsretten har advokatvirksomhederne dog dårlige erfaringer med. I disse sager kan fejl føre til forkerte afvisninger eller ændringer i anmeldelser m.m. I disse ekspeditionstyper vælger mange derfor at benytte papirfuldmagt, da det er yderst tungt, at man skal kontakte flere klienter op til flere gange for at bede dem underskrive digitalt på ny. Det vil advokatvirksomhederne - meget forståeligt - ikke byde deres klienter. Specielt ikke, når det ikke er deres skyld, at fejlene er opstået.

Online papirfuldmagt med stregkode
Fordelen med at benytte online indtastning på www.tinglysning.dk under ”Brug fuldmagt” er, at de indtastede data undervejs bekræftes online ved adresseopslag m.m og gemmes i Tinglysningsretten. Samtidig har ens udfyldte papirfuldmagt fået tildelt en individuel stregkode, som man nu blot skal scanne korrekt, når man fremover modtager papirfuldmagter med posten fra Tinglysningsretten. Danske Advokater skønner, at et godt print af en papirfuldmagt med stregkode kan scannes korrekt uden problemer i Hobro, men der kan formentlig også opstå fejl med denne fremgangsmåde, hvis stregerne bliver dårligt udskrevet eller udtværet, hvis brevene bliver våde eller lignende. Samlet set håber Danske Advokater fremdeles, at det vil gøre scanninger af fuldmagter lettere og mere korrekte og minimere den store arbejdsbyrde, der ligger hos vore medlemmer.

Flere opdateringer af tinglysning.dk
Tinglysningsretten har i denne periode flere opdateringer med forbedringer til www.tinglysning.dk samt ændringer vedrørende kladder - der nu kun gemmes i tre måneder.

Du kan læse nyheden fra 17. januar herom her
she

 

Sider

KURSER

Steen Hermansen
Steen Hermansen | Digitaliseringschef | 33 43 70 21 | she@danskeadvokater.dk


Kontakt

Steen rådgiver medlemsvirksomheder i køb af it, har kendskab til leverandørerne af it-systemer og er i tæt dialog med domstolene ved udrulning af nye digitaliseringsprojekter.


Han er vores spidskompetence vedrørende it-relaterede emner som den digitale retsproces, digital tinglysning, sikker mail med retterne, ejendomsdatarapporter, cloud computing m.m.


Steen afholder løbende undervisning inden for it-relaterede emner.

Læs mere…

Kontakt Steen Hermansen på tlf.

33 43 70 21