Velkommen  

Nyheder

Får du ikke allerede vores nyhedsmail, kan du tilmelde dig her.

 


23-03-2011
Berlingske: Advokater: Retshjælpen fungerer ikke

Avisen omtalte den omfattende rapport om de forskellige retshjælpsordninger, som Danske Advokater har gennemført sammen med Advokatsamfundet. Berlingske beskrev de centrale problematikker – specielt i forbindelse med retshjælpsforsikring.
Danske Advokaters formand, Lars Svenning Andersen, sagde, at ”det ikke er sikkert, at borgerne kan få den advokat, de gerne vil, og desuden vil der typisk være advokater, der er fagligt egnede til en sag på grund af deres specialviden, men som ikke påtager sig disse sager. Advokaterne vurderer, at de typisk vil kunne få 30-50 pct. mere i salær i andre sager, så det handler simpelt hen om, at de ikke har råd til det,” sagde Danske Advokaters formand og pegede på, at det ville hjælpe, hvis borgerne fik lov til selv at betale et beløb ud over det, der dækkes.
To af de advokater, der jævnligt tager retshjælpssager, var også citeret i artiklen. Advokat Karsten Høj fra Elmer & Partnere forklarede, at han dagligt må fortælle klienter, at de vil være bedre stillet ved at lave ”et halvdårligt forlig”, fordi de ikke kan få finansieret en retssag. Og advokat Jakob Dalsgaard-Hansen fra Hovmøller & Thorup i Aalborg sagde: ”Der kan være sager, hvor der helt åbenbart er sket en uret, men hvor finansieringen bare ikke er der til at føre sagen. Der er jo sagsomkostninger, inden man overhovedet ved, om man kan få retshjælpsforsikring, fordi man skal have bevis for, at man har en sag. Det kan være, at man skal have en håndværker eller arkitekt ud for at se på et hus.”
 


 

Sider

KURSER

Søren Møller Andersen
Søren Møller Andersen | Chef for kommunikation og public affairs | 33 43 70 19 sma@danskeadvokater.dk


Kontakt

Søren er ansvarlig for Danske Advokaters kommunikation, presse og public affairs.  

 

Søren arbejder med alle genrer inden for kommunikation. Han tager sig blandt andet af foreningens pressearbejde og er ansvarlig for den digitale kommunikation og vores nyhedsbreve. 

 

Du er altid velkommen til at ringe til Søren, hvis du eksempelvis har forslag til særlige emner, som Danske Advokater bør sætte fokus på i sin kommunikation med medlemmerne. 

Læs mere…

33 43 70 19