Velkommen  

Nyheder

Får du ikke allerede vores nyhedsmail, kan du tilmelde dig her.

 


08-04-2011
DR: Nye retssager på vej om tinglysning

Danske Advokaters administrerende direktør, Paul Mollerup, blev interviewet i P1 Morgen om den aktuelle situation på tinglysningsfronten. Han sagde, at der er gået halvandet år, siden den digitale tinglysning blev indført, men at systemet stadig ikke virker efter hensigten. Det volder problemer i mange boligsager,” sagde Paul Mollerup og tilføjede: ”Vi har sager, hvor det virker som om underskrifter forsvinder i systemet, så folk ikke længere kan tinglyse. De bliver ved med at blive afvist i systemet, og det skaber frustrationer, fordi folk tror, at de gør noget forkert. Og de ved ikke, at det er fordi deres underskrift ikke længere virker.”

Interviewet kom også omkring det faktum, at Danske Advokater indsamler tinglysningssager med henblik på retssager mod staten. Det er især de mere komplicerede sager med erhvervsdrivende og landmænd, der har lidt tab, fordi den digitale tinglysning har taget ekstremt lang tid.
”Påstanden vil være, at de er forsinket på grund af tekniske fejl, et ubehjælpsomt system, hvor ingen kan gætte eller gennemskue, hvordan det skal bruges, og den manuelle behandling har i mange tilfælde varet langt over 100 dage. Og det er ikke acceptabelt i forhold til, at de her systemer skulle have gjort det lettere,” sagde Paul Mollerup i DR. Han anslog, at de samlede krav erhvervsdrivende og landmænd i de pågældende sager vil løbe op i et trecifret millionbeløb.
 


 

Sider

KURSER

Søren Møller Andersen
Søren Møller Andersen | Chef for kommunikation og public affairs | 33 43 70 19 sma@danskeadvokater.dk


Kontakt

Søren er ansvarlig for Danske Advokaters kommunikation, presse og public affairs.  

 

Søren arbejder med alle genrer inden for kommunikation. Han tager sig blandt andet af foreningens pressearbejde og er ansvarlig for den digitale kommunikation og vores nyhedsbreve. 

 

Du er altid velkommen til at ringe til Søren, hvis du eksempelvis har forslag til særlige emner, som Danske Advokater bør sætte fokus på i sin kommunikation med medlemmerne. 

Læs mere…

33 43 70 19