Velkommen  

Nyheder

Får du ikke allerede vores nyhedsmail, kan du tilmelde dig her.

 


11-04-2011
JP: Advokater revser forsikringsselskaber

Jyllands-Posten omtalte den undersøgelse af advokaters holdninger til bl.a. retshjælpsforsikringssystemet, som Danske Advokater har gennemført i et samarbejde med Advokatsamfundet. Avisen skrev, at mange advokater siger nej til civile retssager, som dækkes af forsikringsselskaber, fordi betalingen er for ringe og administrationen for bøvlet. Antallet af retshjælpssager hos forsikringsselskaberne er faldet 11 pct. fra 12.049 til 10.687 sager fra 2007 til 2009, viser tal fra Forsikring & Pension.

”Mange advokater siger, at de ikke vil føre sag under de betingelser. Hovedbegrundelsen er, at forsikringsselskaberne ikke dækker de faktiske omkostninger. Og så er selve administrationen af systemet oven i købet meget besværlig,” sagde Danske Advokaters formand, Lars Svenning Andersen, til Jyllands-Posten.

Han erkendte også, at det er rigtigt, at der er advokater, der accepterer vilkårene. ”Men vi synes, at kunderne selv skal afgøre, hvilken advokat de vil bruge. Problemet er, at kunden ikke selv kan betale regningen ud over maksimumbeløbet,” sagde Lars Svenning Andersen.
Han understregede i artiklen, at der i dag er mange danskere, der selv betaler udgifterne til advokater, selvom de i virkeligheden er berettiget til at få afprøvet en sag ved domstolene uden omkostninger til retssagen under fri proces-ordningen.

 

Sider

KURSER

Søren Møller Andersen
Søren Møller Andersen | Chef for kommunikation og public affairs | 33 43 70 19 sma@danskeadvokater.dk


Kontakt

Søren er ansvarlig for Danske Advokaters kommunikation, presse og public affairs.  

 

Søren arbejder med alle genrer inden for kommunikation. Han tager sig blandt andet af foreningens pressearbejde og er ansvarlig for den digitale kommunikation og vores nyhedsbreve. 

 

Du er altid velkommen til at ringe til Søren, hvis du eksempelvis har forslag til særlige emner, som Danske Advokater bør sætte fokus på i sin kommunikation med medlemmerne. 

Læs mere…

33 43 70 19