Velkommen  

Nyheder

Får du ikke allerede vores nyhedsmail, kan du tilmelde dig her.

 


27-04-2011
JP: At bestyre et bo er en betroet opgave

Danske Advokaters administrerende direktør, Paul Mollerup, tog i et debatindlæg i Jyllands-Posten til genmæle over for jurist Erik Frodelund, der i en kronik i Jyllands-Posten den 14. april, 2011, bl.a. kritiserede de regler, der gælder for udpegning af autoriserede bobestyrere. 
”Frodelund fortæller desværre kun en halv historie, og en række af de argumenter, som ligger til grund for, at vi i Danmark har en ordning med autoriserede bobestyrere, navigerer Frodelund behændigt udenom,” indledte Paul Mollerup, der bl.a. fastslog følgende:
”For det første er hovedreglen, at afdøde selv eller efterkommerne i enighed udpeger en bobestyrer, typisk familiens advokat. Det sker uden drama. Skifteretten udpeger som regel en autoriseret bobestyrer i det mindretal af sagerne, hvor en arving anmoder om det, eller når boet er insolvent. Når det politisk er valgt at indføre en autorisationsordning for bobestyrere, skyldes det ønsket om at sikre, at alt - og jeg mener alt - går korrekt til, når boet skal gøres op og fordeles. Bobestyreren skal sikre, at afdødes ønsker efterleves i størst muligt omfang. En væsentlig opgave, da afdøde jo ikke kan tale for sig selv.
Bobestyreren skal også sikre, at alle arvinger bliver tilgodeset i overensstemmelse med afdødes ønsker og gældende love og regler. Og bobestyreren skal sørge for, at boet svarer enhver sit - uden at betale for meget - hvad enten afdøde havde gæld, der skal indfries, eller der skal afregnes for skat, el, gas, vand samt arveafgift.
Det kan være svært at gennemskue og overskue alle de elementer, der indgår i opgørelsen af et bo. Og fordelingen af en arv efter en afdød er en situation, der i rigtig mange tilfælde kan føre til konflikt mellem de efterladte. De kan blive voldsomt uenige om boets størrelse og fordeling. Derfor er der behov for, at nogle udefra udpeger en neutral person, der har forstand på boopgørelser, og som kan virke som garant for, at alt går rigtigt til, og for, at boet betaler afdødes gæld.”
Til sidst konkluderede han: ”Lod man hvem som helst gå ind i markedet og tilbyde at afslutte boer i situationer, hvor arvingerne ikke er enige om valget, er der ikke længere nogen sikkerhed for, at sagerne afsluttes efter bogen - og hvad værre er - det er ikke sandsynligt, at der er nogen, der ville opdage det.”


 


 

Sider

KURSER

Søren Møller Andersen
Søren Møller Andersen | Chef for kommunikation og public affairs | 33 43 70 19 sma@danskeadvokater.dk


Kontakt

Søren er ansvarlig for Danske Advokaters kommunikation, presse og public affairs.  

 

Søren arbejder med alle genrer inden for kommunikation. Han tager sig blandt andet af foreningens pressearbejde og er ansvarlig for den digitale kommunikation og vores nyhedsbreve. 

 

Du er altid velkommen til at ringe til Søren, hvis du eksempelvis har forslag til særlige emner, som Danske Advokater bør sætte fokus på i sin kommunikation med medlemmerne. 

Læs mere…

33 43 70 19