Velkommen  

Nyheder

Får du ikke allerede vores nyhedsmail, kan du tilmelde dig her.

 


10-11-2011
Politiken: Advokater: Det kan ikke betale sig at hjælpe gratis

Avisen fortsatte serien fra dagen før om den dårlige retshjælp. I dagens artikel interviewedes i første række advokat Helle Larsen, medlem af Danske Advokaters repræsentantskab og nyvalgt formand for Danske Familieadvokater. Hun forklarede i avisen, hvordan bureaukratiet i den offentlige retshjælp er så tung og salæret så lavt, at hver anden advokat fravælger sådanne sager.

”Det er dyrere for os at søge om retshjælpen end at hjælpe gratis. Nogle giver hellere gratis råd, det er billigere for kontoret; andre afviser helt enkelt forespørgslerne,” sagde Helle Larsen.

Avisen havde også denne dag citeret Danske Advokaters formand, Lars Svenning Andersen. I forbindelse med oplysningen om, at de offentlige udgifter til ordningen er faldet til en fjerdedel på fem år, fra omkring 23 til 6 mio. kr. sagde han, at udviklingen blandt andet er udtryk for, at systemet bliver brugt meget lidt, fordi advokaterne har meget lidt lyst til at reklamere for ordningen. ”Det skyldes to ting: At honoreringen slet ikke står mål med arbejdsindsatsen, og at der er et helt urimeligt administrativt bøvl ved at benytte ordningerne. Beløbet dækker dårlig nok den arbejdstid, det tager at følge de administrative procedurer,” sagde Lars Svenning Andersen til Politiken.

 

Sider

KURSER

Søren Møller Andersen
Søren Møller Andersen | Chef for kommunikation og public affairs | 33 43 70 19 sma@danskeadvokater.dk


Kontakt

Søren er ansvarlig for Danske Advokaters kommunikation, presse og public affairs.  

 

Søren arbejder med alle genrer inden for kommunikation. Han tager sig blandt andet af foreningens pressearbejde og er ansvarlig for den digitale kommunikation og vores nyhedsbreve. 

 

Du er altid velkommen til at ringe til Søren, hvis du eksempelvis har forslag til særlige emner, som Danske Advokater bør sætte fokus på i sin kommunikation med medlemmerne. 

Læs mere…

33 43 70 19