Velkommen  

Nyheder

Får du ikke allerede vores nyhedsmail, kan du tilmelde dig her.

 


09-11-2011
Politiken: Synes egentlig at jeg har ret til hjælp

I Politikens serie om retshjælp i Danmark bragte avisen en case om en ufaglært automekaniker med et deltidsjob, der fik en piskesmældsskade, og som ikke kunne få fri proces pga. den indtægtsgrænse, der gælder i ordningen.

Danske Advokaters formand, Lars Svenning Andersen, sagde i en kommentar, at han frygter, at mange borgere ikke får prøvet deres sag i retten, fordi de ikke har råd. Siden lovændringen i 2007 er antallet af sager, hvor en borger har fået fri proces, nemlig faldet drastisk, fra 9.132 til 4.291 sager.

”Nedgangen i både fri proces og retshjælp ved advokat må betyde, at en masse mennesker ikke får den juridiske hjælp, de har behov for. Antallet af sager i retten i det hele taget er stigende. Sammenholder man de tal med, at den samlede retshjælp er faldet, viser det, at flere borgere må betale selv. Der kan man jo frygte, at der er sager, der ikke bliver ført, fordi mange borgere ikke har råd, og at retssikkerheden dermed er svækket for folk, der ikke har så høje indtægter,” sagde Lars Svenning Andersen.

 

Sider

KURSER

Søren Møller Andersen
Søren Møller Andersen | Chef for kommunikation og public affairs | 33 43 70 19 sma@danskeadvokater.dk


Kontakt

Søren er ansvarlig for Danske Advokaters kommunikation, presse og public affairs.  

 

Søren arbejder med alle genrer inden for kommunikation. Han tager sig blandt andet af foreningens pressearbejde og er ansvarlig for den digitale kommunikation og vores nyhedsbreve. 

 

Du er altid velkommen til at ringe til Søren, hvis du eksempelvis har forslag til særlige emner, som Danske Advokater bør sætte fokus på i sin kommunikation med medlemmerne. 

Læs mere…

33 43 70 19