Velkommen  

Nyheder

Får du ikke allerede vores nyhedsmail, kan du tilmelde dig her.

 


15-08-2012
Journalisten: Teknologi udhuler navneforbud

Fagbladet Journalisten beskrev i en artikel, hvordan brugen af digitale værktøjer som f.eks. Google Images på sin vis ”overhaler” navneforbuddet.

Når medier omtaler personer, der er omfattet af navneforbud, er ansigtet ofte blot sløret eller dækket af med en blok i Photoshop. Kombineret med, at medier i stigende grad bruger offentligt tilgængelige billeder - fx fra Facebook - betyder det, at alle og enhver på få sekunder eller minutter kan afsløre den person, hvis identitet forsøges hemmeligholdt. Især Google Images er hurtig til at opspore de originalfotos, som medierne bruger til at maskere.

Advokat og formand for Danske Advokaters strafferetsudvalg, Jørgen Lange, der tidligere har forsvaret kändissen Rigmor Zobels navneforbud hele vejen til Højesteret med succes, sagde i artiklen følgende om problematikken: ”Navneforbud er ikke kun, som navnet lyder, et forbud mod at nævne navn, det er det, man kalder et egentligt et identifikationsforbud. Det betyder på mere forståeligt dansk, at du ikke må fremkomme med udtalelser eller på anden måde komme med oplysninger om den, der er beskyttet af navneforbuddet, som gør det muligt - i hvert fald relativt enkelt - at identificere den pågældende”.

 

Sider

KURSER

Søren Møller Andersen
Søren Møller Andersen | Chef for kommunikation og public affairs | 33 43 70 19 sma@danskeadvokater.dk


Kontakt

Søren er ansvarlig for Danske Advokaters kommunikation, presse og public affairs.  

 

Søren arbejder med alle genrer inden for kommunikation. Han tager sig blandt andet af foreningens pressearbejde og er ansvarlig for den digitale kommunikation og vores nyhedsbreve. 

 

Du er altid velkommen til at ringe til Søren, hvis du eksempelvis har forslag til særlige emner, som Danske Advokater bør sætte fokus på i sin kommunikation med medlemmerne. 

Læs mere…

Kontakt Søren Møller Andersen på tlf.

33 43 70 19