Velkommen  

Nyheder

Får du ikke allerede vores nyhedsmail, kan du tilmelde dig her.

 


03-05-2013
Advokatbranchen er oprørt over Skats benspænd i kæmpesag

JP skriver 3. maj 2013, at Skats forsøg på at inddrage indholdet af en klientkonto i en stor skattesag har fået Danske Advokater op af stolen.
For første gang nogensinde har brancheorganisationen besluttet at intervenere i en verserende retssag og stiller således op med sin egen advokat for at tale branchens synspunkter, når sagen skal behandles i retten i Helsingør til oktober.
”Vi mener, der gælder en særlig sikring for midler, der er sat ind på en advokats klientkonto, uanset hvem klienten er. Det er Skat ikke enig med os i. Spørgsmålet har aldrig været prøvet, og derfor er det sundt at få afprøvet”, siger foreningens formand, Lars Svenning Andersen.
Ifølge Danske Advokater handler det ikke blot om at sikre advokaternes salærer, men også om helt grundlæggende retssikkerhedsmæssige principper: ”Vi mener, der er grund til eftertænksomhed i forhold til den "vi går hele vejen med alle midler"-holdning, som meget hurtigt bliver herskende i kontrolmiljøer. Den kan meget hurtigt gå ud over retssikkerheden, fordi staten kan forfølge selv en tvivlsom sag med uanede ressourcer. Borgeren føler sig hurtigt meget lille og modløs i forhold til at matche den styrke, myndighederne stiller op med, og opgiver måske helt at forsøge at stå på sin ret. Det er et klart problem i forhold til retssikkerheden”, siger Lars Svenning Andersen.

Historien er omtalt i flg. medier: Avisen.dk, Berlingske.dk, Aoh.dk, Børsen.dk, Folketidende.dk, FyensStiftstidende.dk, Information.dk, Kristeligt-Dagblad.dk, Lorry.dk, Mf.dk, Nordvestnyt.dk, Skivefolkeblad.dk, SN.dk, TV2Fyn.dk, TV2Nord.dk, Radioavisen, Ritzau og TV2 News.
 


 

Sider

KURSER

Søren Møller Andersen
Søren Møller Andersen | Chef for kommunikation og public affairs | 33 43 70 19 sma@danskeadvokater.dk


Kontakt

Søren er ansvarlig for Danske Advokaters kommunikation, presse og public affairs.  

 

Søren arbejder med alle genrer inden for kommunikation. Han tager sig blandt andet af foreningens pressearbejde og er ansvarlig for den digitale kommunikation og vores nyhedsbreve. 

 

Du er altid velkommen til at ringe til Søren, hvis du eksempelvis har forslag til særlige emner, som Danske Advokater bør sætte fokus på i sin kommunikation med medlemmerne. 

Læs mere…

Kontakt Søren Møller Andersen på tlf.

33 43 70 19