Velkommen  

Nyheder

Får du ikke allerede vores nyhedsmail, kan du tilmelde dig her.

 


05-08-2013
Advokatformand: Retshjælpen bør forbedres

Dagbladet Køge skriver den 3. august 2013, at mange advokater vælger private klienter fra, hvis de ønsker at benytte deres retshjælp. Formanden for Danske Advokater , Lars Svenning Andersen, mener, at retshjælpsdækningen trænger til et eftersyn, og derfor har brancheforeningen de sidste år forsøgt at råbe politikere og forsikringsselskaber op.
 

”Mange klienter vil gerne vælge en advokat, der er specialiseret, men advokaten koster langt mere, end retshjælpen dækker. I dag er det modsat andre forsikringssager ikke muligt at få udbetalt retshjælpen og selv betale resten”, siger Lars Svenning Andersen.

For at afhjælpe problemet foreslår brancheforeningen endvidere, at borgerne skal kunne købe en tillægsforsikring og at retshjælpen sættes op i de tungere sager.
”Vi gik før sommerferien i dialog med justitsministeren. Vi mener, at den enkelte dommer skal kunne fastsætte, hvad advokaten skal have i salær i den enkelte sag i stedet, men det kræver en ændring i retsplejeloven”, siger Lars Svenning Andersen.

Artiklen har desuden været bragt i: Dagbladet Ringsted, Dagbladet Roskilde og Frederiksborg Amts Avis.

Læs mere

 

 
kommentarer

 

Sider

KURSER

Søren Møller Andersen
Søren Møller Andersen | Chef for kommunikation og public affairs | 33 43 70 19 sma@danskeadvokater.dk


Kontakt

Søren er ansvarlig for Danske Advokaters kommunikation, presse og public affairs.  

 

Søren arbejder med alle genrer inden for kommunikation. Han tager sig blandt andet af foreningens pressearbejde og er ansvarlig for den digitale kommunikation og vores nyhedsbreve. 

 

Du er altid velkommen til at ringe til Søren, hvis du eksempelvis har forslag til særlige emner, som Danske Advokater bør sætte fokus på i sin kommunikation med medlemmerne. 

Læs mere…

Kontakt Søren Møller Andersen på tlf.

33 43 70 19