Velkommen  

Nyheder

Får du ikke allerede vores nyhedsmail, kan du tilmelde dig her.

 


30-08-2013
Sådan fisker SKAT

BT skriver den 30. august 2013, at Skat forsøger at få adgang til advokaters fortrolige klientsamtaler. Nu slår advokat-formand alarm. Skat kritiseres for at være juridisk på gyngende grund, når det fisker efter dybt fortrolige oplysninger hos advokater og samtidig kræver, at de skal bryde et af landets allerhelligste retsprincipper; Advokaternes tavshedspligt, som er klart nedfældet i retsplejeloven. Formanden for Danske Advokaters Skattefagudvalg, Claus Holberg, oplever i stigende grad, at Skat forsøger at gå på fisketur hos advokater: ”Vi oplever, at Skat går på fisketur uden at have en konkret mistanke”, siger han og uddyber, at Skats ageren er problematisk.

 

”Når Skat beder om fortrolige oplysninger som klient-aftaler og mail, så stiller det os advokater i et voldsomt dilemma. Som advokater er vi omfattet af vidnefritagelsesreglerne i retsplejeloven. Der betyder, at vi ikke må udtale os om de sager, vi fører for klienterne medmindre, vi får samtykke af klienten -end ikke foran en dommer i retten. Netop fordi det er helt afgørende i et retssamfund, at man kan gå til sin advokat og sige noget fortroligt”, påpeger Claus Holberg over for BT.

 
kommentarer

 

Sider

KURSER

Søren Møller Andersen
Søren Møller Andersen | Chef for kommunikation og public affairs | 33 43 70 19 sma@danskeadvokater.dk


Kontakt

Søren er ansvarlig for Danske Advokaters kommunikation, presse og public affairs.  

 

Søren arbejder med alle genrer inden for kommunikation. Han tager sig blandt andet af foreningens pressearbejde og er ansvarlig for den digitale kommunikation og vores nyhedsbreve. 

 

Du er altid velkommen til at ringe til Søren, hvis du eksempelvis har forslag til særlige emner, som Danske Advokater bør sætte fokus på i sin kommunikation med medlemmerne. 

Læs mere…

33 43 70 19