Velkommen  

Nyheder

Får du ikke allerede vores nyhedsmail, kan du tilmelde dig her.

 


02-09-2013
Hver femte virksomhed vil løse it-konflikter med nyt værktøj

Nu kan virksomheder løse deres it-konflikter med et nyt værktøj fra Danske IT-advokater. Hver femte virksomhed finder værktøjet relevant, viser en ny analyse fra Danske IT-advokater foretaget af Userneeds. 21 juridiske eksperter er blevet certificeret til bruge værktøjet til konfliktløsning, som blev lanceret 1. september.

 

Alene inden for de sidste to år har hver femte it-ansvarlige haft en eller flere juridiske konflikter med deres it-leverandør. Lige så mange finder et nyt værktøj til konfliktløsning fra Danske IT-advokater relevant eller meget relevant. Det viser en ny undersøgelse fra Danske IT-advokater foretaget af Userneeds blandt it-kontraktansvarlige i 100 store og små virksomheder.

 

Det er ikke overraskende de virksomheder, der har været inde i en juridisk tvist, der er mest interesserede i det nye værktøj, som netop er blevet lanceret her den 1. september. Undersøgelsen viser også, at virksomheder, der har ansatte med juridiske kompetencer til at indgå it-kontrakter, i højere grad end andre svarer, at de finder værktøjet relevant.

 

”Vi er positivt overraskede over, at så mange it-ansvarlige i virksomhederne tager så positivt imod det nye værktøj, uden at de kender til det. Det har jo kun har været tilgængeligt i nogle ganske få dage,” siger Niels Chr. Ellegaard, formand for Danske IT-advokater.

 

Niels Chr. Ellegaard har tidligere skønnet, at værktøjet vil spare virksomhederne for mellem 50 og 80 procent af de interne og eksterne omkostninger, som en konflikt ellers ville koste.

 

21 juridiske eksperter er certificerede til at løse it-konflikter
Indtil udgangen af juni kunne it-advokater, advokater på virksomhederne, ved domstolene og på læreanstalterne søge om certificering som juridiske eksperter til brug af konfliktløsningsværktøjet. 19 it-advokater fra advokatkontorer, en juridisk ekspert fra en stor virksomhed og en professor er nu klar til at hjælpe virksomhederne ud af konflikt med det nye værktøj.

 

”Vi havde sat os som mål at få certificeret 15-20 juridiske eksperter til lanceringen. Så vi er fuldt ud tilfredse med, at der nu er 21 på listen,” siger Allan Bjerg Adeler Danske IT-advokaters certificeringsudvalg.

 

Du finder listen over de 21 certificerede juridiske-eksperter på Danske IT-advokaters hjemmeside

 

Den ligger også på Voldgiftinstituttets hjemmeside. Listen kan de stridende parter bruge til selv at vælge ekspert ud fra, eller også gør Voldgiftsinstituttet det for dem.

 

Ansøg om certificering inden 1. oktober
Nåede du ikke med til lanceringen af det nye værktøj, kan du komme med i næste runde, hvor ansøgningsfristen er 1. oktober. For at opnå certificeringen og komme på listen skal du leve op til kriterier, som Danske IT-advokaters certificeringsudvalg har fastlagt.
 

Certificeringen kræver ikke medlemskab af Danske IT-advokater.

 

Læs mere om certificering som juridisk ekspert og søg om certifikat

 

 

 
kommentarer

 

Sider

KURSER

Søren Møller Andersen
Søren Møller Andersen | Chef for kommunikation og public affairs | 33 43 70 19 sma@danskeadvokater.dk


Kontakt

Søren er ansvarlig for Danske Advokaters kommunikation, presse og public affairs.  

 

Søren arbejder med alle genrer inden for kommunikation. Han tager sig blandt andet af foreningens pressearbejde og er ansvarlig for den digitale kommunikation og vores nyhedsbreve. 

 

Du er altid velkommen til at ringe til Søren, hvis du eksempelvis har forslag til særlige emner, som Danske Advokater bør sætte fokus på i sin kommunikation med medlemmerne. 

Læs mere…

33 43 70 19