Velkommen  

Nyheder

Får du ikke allerede vores nyhedsmail, kan du tilmelde dig her.

 


20-09-2013
Advokater afviser dyre miljøsager

Politiken skriver den 20. september 2013, at det økonomiske loft for retshjælpsforsikringer er et ”kæmpe problem for retssikkerheden”, mener advokater. Forsikringsbranchen er helt uenig.


Opdager du, at din grund er forurenet af en tidligere ejer, er det langt fra sikkert, at du kan få dækket dit tab – heller ikke, hvis du har en retshjælpsforsikring.


Danske Advokater advarer nu om, at markante begrænsninger i forsikringen betyder, at halvdelen af advokaterne ikke tager retshjælpssager. ”Der er for meget bøvl, og det hænger ofte ikke sammen økonomisk at tage disse sager. Det er et kæmpe problem for borgernes retssikkerhed”, udtaler formanden for Danske Advokater, Lars Svenning Andersen, bl.a. i artiklen.
 

Danske Advokater mener, at problemet skal løses uden om domstolene; for eksempel ved at forsikringsselskaberne forpligtes til at udbetale et salær, der bedre afspejler tidsforbruget, eller at klienten selv skal kunne spæde til, hvis vedkommende ønsker en bestemt advokat – det er nemlig ikke tilladt i retshjælpsbetingelserne i dag. Derudover bør der ifølge advokaterne være mulighed for at tegne tillægsforsikringer.
 

Servicemeddelelse til Danske Advokaters medlemmer: Vi tilbyder et aktuelt kursus om jordforurening den 26. september, som du kan få til rabatpris.

Se mere her

 
kommentarer

 

Sider

KURSER

Søren Møller Andersen
Søren Møller Andersen | Chef for kommunikation og public affairs | 33 43 70 19 sma@danskeadvokater.dk


Kontakt

Søren er ansvarlig for Danske Advokaters kommunikation, presse og public affairs.  

 

Søren arbejder med alle genrer inden for kommunikation. Han tager sig blandt andet af foreningens pressearbejde og er ansvarlig for den digitale kommunikation og vores nyhedsbreve. 

 

Du er altid velkommen til at ringe til Søren, hvis du eksempelvis har forslag til særlige emner, som Danske Advokater bør sætte fokus på i sin kommunikation med medlemmerne. 

Læs mere…

33 43 70 19