Velkommen  

Nyheder

Får du ikke allerede vores nyhedsmail, kan du tilmelde dig her.

 


30-09-2013
Domstolene: Sagsbehandlingstiderne falder

Sagsbehandlingstiden ved landets byretter bliver stadig kortere og har på nogle områder nået et minimum, mens der på andre er et stykke vej igen, lyder det fra Domstolsstyrelsen på baggrund af ny statistik om domstolenes sagsbehandling i 1. halvår 2013.

 

”Sagsbehandlingstiden for civile sager har igennem flere år været domstolenes akilleshæl, men også her går det den rette vej: Sagsbehandlingstiderne falder, og to tredjedele af de civile sager er i dag afgjort inden et år – resten tager længere tid”, skriver Domstolsstyrelsen i en pressemeddelelse. Heri fremgår det også, at ”en civil 1. instanssag var i 1. halvår 22,7 måneder undervejs i landsretten sammenlignet med 18,4 måneder i 2012. Almindelige civile ankesager blev i årets første halvdel behandlet på godt et år ved landsretterne.”

 

Domstolsstyrelsens direktør, Charlotte Münter, udtaler i den forbindelse: ”Vi har ved Danmarks Domstole et mål om at have korte sagsbehandlingstider over hele linjen. Målet er ikke nået endnu, men det går den rigtige vej, og vi vil fortsat arbejde for at sikre korte sagsbehandlingstider”.

 

Danske Advokaters formand, Lars Svenning Andersen, glæder sig over udviklingen: ”Det er positivt, at det generelt går den rigtige vej, men der er stadig betydelige udfordringer i forhold til sagsbehandlingstiden i de civile sager. Derfor glæder det mig, at Domstolsstyrelsen har et stærkt fokus på at sikre kortere sagsbehandlingstider”, siger han.

Læs Domstolsstyrelsens nye statistik over domstolenes sagsbehandling i 1. halvår 2013 her 


 

 
kommentarer

 

Sider

KURSER

Søren Møller Andersen
Søren Møller Andersen | Chef for kommunikation og public affairs | 33 43 70 19 sma@danskeadvokater.dk


Kontakt

Søren er ansvarlig for Danske Advokaters kommunikation, presse og public affairs.  

 

Søren arbejder med alle genrer inden for kommunikation. Han tager sig blandt andet af foreningens pressearbejde og er ansvarlig for den digitale kommunikation og vores nyhedsbreve. 

 

Du er altid velkommen til at ringe til Søren, hvis du eksempelvis har forslag til særlige emner, som Danske Advokater bør sætte fokus på i sin kommunikation med medlemmerne. 

Læs mere…

33 43 70 19