Velkommen  

Nyheder

Får du ikke allerede vores nyhedsmail, kan du tilmelde dig her.

 


25-04-2014
JP: Messerschmidt fortalte kun den halve historie på tv

Jyllands-Posten skriver den 23. april 2014, at: Advokaterne ser et problem, og derfor bør danskerne stemme nej til patentdomstolen, fastslog DF-profilen på tv. Men et nej løser ikke problemet. Tværtimod, siger netop den advokatforening, som Messerschmidt henviste til.

Jakob Krag Nielsen er advokat og partner ved Rønne & Lundgren med speciale i patentret.
Han udtaler sig på vegne af Advokatsamfundet og Danske Advokater, der repræsenterer mere end 5.000 advokater i Danmark.
”At skulle forsvare sig et andet sted og på et andet sprog er en udfordring for små og mellemstore virksomheder,” siger Jakob Krag Nielsen - der har en væsentlig tilføjelse til den pointe: ”Men hvis man tror, at man slipper ud af pinen ved at stemme nej, så må man bare sige, at i realiteten hjælper det ingenting.” Krag Nielsen bekræfter, at et ja til patentdomstolen vil betyde, at danske firmaer kan hives i retten i f. eks. Frankrig af udenlandske selskaber, som mener, at deres patent er blevet krænket. Også selvom de danske produkter reelt kun sælges i Tyskland eller Sverige. Taber den danske virksomhed sagen - der efter omstændighederne skal føres på fransk - forbydes den at sælge sine produkter i alle lande, der går med i det nye patentsystem. Salget herhjemme kan dog fortsætte, hvis det bliver et nej den 25.
maj. I det tilfælde kan kun en dansk domstol forbyde en virksomhed at sælge sine produkter i Danmark.
Men det løser altså ikke problemet med forum shopping, forklarer Jakob Krag Nielsen.
”Står vi uden for det nye system, vil dommen i Frankrig ikke have virkning i Danmark.
Men det hjælper typisk ikke nogen dansk virksomhed overhovedet, for den er også afhængig af at kunne sælge sine produkter i Tyskland og Sverige, som er vores største markeder. Og der vil dommen have virkning. Det er derfor meget teoretisk, hvad man vil få ud af at stå udenfor. Jeg har i hvert fald ikke kendskab til nogen produktionsvirksomheder, som udelukkende lever af deres hjemmemarked.
For dem nytter det ikke noget at stå udenfor. Tværtimod.” Siger danskerne ja til patentdomstolen, kan Danmark i stedet påvirke patentsystemet fremadrettet og etablere en domstol i Danmark under det nye EU-patentsystem, påpeger Krag Nielsen.
”Set fra en praktisk vinkel vil et nej ikke gøre problemet mindre. Måske bare lidt større,” siger han.

Hvis du har abonnement på JP, kan du læse hele artiklen på jp.dk
 

 
kommentarer

 

Sider

KURSER

Søren Møller Andersen
Søren Møller Andersen | Chef for kommunikation og public affairs | 33 43 70 19 sma@danskeadvokater.dk


Kontakt

Søren er ansvarlig for Danske Advokaters kommunikation, presse og public affairs.  

 

Søren arbejder med alle genrer inden for kommunikation. Han tager sig blandt andet af foreningens pressearbejde og er ansvarlig for den digitale kommunikation og vores nyhedsbreve. 

 

Du er altid velkommen til at ringe til Søren, hvis du eksempelvis har forslag til særlige emner, som Danske Advokater bør sætte fokus på i sin kommunikation med medlemmerne. 

Læs mere…

33 43 70 19