Velkommen  

Nyheder

Får du ikke allerede vores nyhedsmail, kan du tilmelde dig her.

 


28-04-2014
Domstolsstyrelsen: Domsdatabase på vej

En domsdatabase kan blive en realitet næste år. Det fremgår af Domstolsstyrelsens Årsrapport, som netop er blevet offentliggjort. Her står, at: ”Der er bl.a. fra politisk side et ønske om at etablere en domsdatabase med domstolenes afgørelser. Domstolsstyrelsen arbejder mod, at domme i civile sager fra alle retsinstanser vil kunne søges i en database fra 2015 eller måske 2016, samt at det vil være muligt at søge på straffesager fra 2017. Finansieringen af udgifterne til etablering og drift af domsdatabasen er ikke nærmere afklaret på nuværende tidspunkt.”

 

Meldingen glæder Danske Advokaters formand, Lars Svenning Andersen: ”Danske Advokater har længe kæmpet for en domsdatabase. Det vil være en væsentlig styrkelse af retssikkerheden. Jeg har med glæde noteret mig politisk velvilje over for ideen i dagspressen. Nu håber jeg, at politikerne finder finansieringen, så der hurtigt kan komme handling bag ordene”.

 

I årsrapporten kan man bl.a. også se udviklingen i sagsbehandlingstiderne og målopfyldelsen for procesbevillingsnævnet.

Læs hele rapporten her 
 

 
kommentarer

 

Sider

KURSER

Søren Møller Andersen
Søren Møller Andersen | Chef for kommunikation og public affairs | 33 43 70 19 sma@danskeadvokater.dk


Kontakt

Søren er ansvarlig for Danske Advokaters kommunikation, presse og public affairs.  

 

Søren arbejder med alle genrer inden for kommunikation. Han tager sig blandt andet af foreningens pressearbejde og er ansvarlig for den digitale kommunikation og vores nyhedsbreve. 

 

Du er altid velkommen til at ringe til Søren, hvis du eksempelvis har forslag til særlige emner, som Danske Advokater bør sætte fokus på i sin kommunikation med medlemmerne. 

Læs mere…

33 43 70 19