Velkommen  

Nyheder

Får du ikke allerede vores nyhedsmail, kan du tilmelde dig her.

 


02-06-2014
Advokatformand vil have bredere navneforbud

Berlingske Nyhedsbureau skriver den 30. maj, at det skal være sværere at gætte identiteten på en person, der er omfattet af navneforbud, lyder det fra Jørgen Lange, der er formand for Danske Advokaters strafferetsudvalg.

 

Han mener, at det i dag - især når det drejer sig om en kendt person - er for let at finde frem til identiteten. Jørgen Lange har selv haft problemet helt inde på livet, da han i 2009-2010 var forsvarer for Rigmor Zobel. I sagen, der handlede om kokainsalg i jetset-miljøet, blev Zobels navn hurtig kendt, selv om der var nedlagt navneforbud i sagen.

 

”Ingen var i tvivl om, hvem det var, og ingen skulle bruge ret meget tid på at finde frem til svaret”,  siger Jørgen Lange.

 

Han mente dengang som i dag, at der bør indføres en slags omvendt navneforbud, hvor alle i en sag som udgangspunkt har beskyttet identitet, medmindre retten eller personen selv beslutter, at forbuddet skal ophæves.

 

”Navneforbuddet er i dag ikke tilstrækkeligt til at beskytte den, der skal beskyttes. Reglerne bør undergå en forandring, så man kan få et navneforbud, hvor man er beskyttet med det samme”, siger Jørgen Lange blandt andet i artiklen.

 

Historien blev bragt i flg. medier: B.dk, BT.dk, Dagbladet Ringkøbing-Skjern, Randers Amtsavis, Viborg Stifts Folkeblad, Århus Stiftstidende, BornholmsTidende.dk, Dagbladet-Holstebro-Struer.dk, Folkebladetlemvig.dk. JV.dk, Viborg-Folkeblad.dk

 
kommentarer

 

Sider

KURSER

Søren Møller Andersen
Søren Møller Andersen | Chef for kommunikation og public affairs | 33 43 70 19 sma@danskeadvokater.dk


Kontakt

Søren er ansvarlig for Danske Advokaters kommunikation, presse og public affairs.  

 

Søren arbejder med alle genrer inden for kommunikation. Han tager sig blandt andet af foreningens pressearbejde og er ansvarlig for den digitale kommunikation og vores nyhedsbreve. 

 

Du er altid velkommen til at ringe til Søren, hvis du eksempelvis har forslag til særlige emner, som Danske Advokater bør sætte fokus på i sin kommunikation med medlemmerne. 

Læs mere…

33 43 70 19