Velkommen  

Nyheder

Får du ikke allerede vores nyhedsmail, kan du tilmelde dig her.

 


06-06-2014
Danmark er EU's dårligste til konfliktløsning

Jyllands-Posten skriver den 6. juni 2014, at EU-Parlamentet rangerer Danmark dårligt, når det kommer til konfliktløsning. Der bør tages politisk initiativ til at øge brugen af mægling, mener advokater.

 

Hos Mediationsinstituttet, der er støttet af Danske Advokater, mener direktør Louise Lerche-Gredal, at der gøres for lidt for at udbrede brugen af retsmægling i Danmark.

”Vi går glip af en stor økonomisk besparelse på flere niveauer, og samtidig går de involverede glip af at få løst deres konflikt på en mere tilfredsstillende måde. Det handler i høj grad om, at danskerne er uvidende om, at de har muligheden for at få mediation”, siger Louise Lerche-Gredal i artiklen, der også peger på, at ifølge en analyse foretaget af Capacent Epinion for Mediationsinstituttet kunne der hentes en stor gevinst, hvis ca. 10 pct. af alle civile byretssager og voldgiftssager blev løst ved mediation.

 

Instituttet vurderer, at besparelsen ved en sådan udbredelse kan udgøre 205-335 mio. kr. for samfundet og 140-215 mio. kr. for virksomheder.

 

Advokat og retsmægler Allan Ohms fra Forum Advokater mener desuden, at der bør tages hensyn til den menneskelige gevinst ved retsmægling.

”Jura er uegnet til at løse konflikter, og ofte gør det mere skade end gavn. I en retssag bliver folk statister i deres egen konflikt, og det kan være utilfredsstillende at blive placeret på bagsædet uden indflydelse på sin egen sag”, siger Allan Ohms, der også er medlem af bestyrelsen i Danske Advokater, til Jyllands-Posten.

 

Hos Venstre er retsordfører Karsten Lauritzen ”positiv over for tiltag, der kan sørge for, at færre sager ender foran en dommer”. ”Vi skal være bedre til at se på mægling og på de muligheder, som vi måske ikke har stor tradition for”, siger Karsten Lauritzen.

 

Også Dansk Folkeparti ser gerne, at brugen af mægling bliver mere udbredt, og ifølge retsordfører Peter Skaarup vil partiet bede justitsminister Karen Hækkerup (S) om at se på muligheden for at udbrede kendskabet til mediation.

 

”Det er totalt logisk, at hvis man kan ordne tingene med dialog, er det den bedste løsning. Politisk kan man sagtens skubbe til vognen, så det bliver brugt mere”, udtaler Peter Skaarup i artiklen.

 
kommentarer

 

Sider

KURSER

Søren Møller Andersen
Søren Møller Andersen | Chef for kommunikation og public affairs | 33 43 70 19 sma@danskeadvokater.dk


Kontakt

Søren er ansvarlig for Danske Advokaters kommunikation, presse og public affairs.  

 

Søren arbejder med alle genrer inden for kommunikation. Han tager sig blandt andet af foreningens pressearbejde og er ansvarlig for den digitale kommunikation og vores nyhedsbreve. 

 

Du er altid velkommen til at ringe til Søren, hvis du eksempelvis har forslag til særlige emner, som Danske Advokater bør sætte fokus på i sin kommunikation med medlemmerne. 

Læs mere…

33 43 70 19