Velkommen  

Nyheder

Får du ikke allerede vores nyhedsmail, kan du tilmelde dig her.

 


25-06-2014
Iværksætterselskaberne er kommet godt fra start

Siden 1. januar 2014 har det været muligt at stifte et iværksætterselskab – i daglig tale et IVS. Den nye type anpartsselskab, som skal gøre det lettere at etablere virksomhed i selskabsform, er allerede kommet godt fra start. Ved udgangen af april var der cirka 1500 IVS’er registreret. Til sammenligning blev der i perioden oprettet omkring 6.000 ApS'er og 11.500 enkeltmandsvirksomheder, oplyser Erhvervsstyrelsen.

 

Kontorchef i Erhvervsstyrelsen, Lars Bunch, vurderer, at det er en passende andel af virksomhederne, der vælger at starte som IVS’er. ”Det har været vigtigt for os at få informeret forståeligt og grundigt om den nye selskabsform - både om fordelene og om kravene til at drive virksomhed i selskabsform. Et IVS passer til nogen, men ikke til alle”, fortæller han.

 

Et IVS kan stiftes med en selskabskapital mellem 1-49.999 kroner. En tredjedel af de registrerede IVS’er har valgt at starte med den lavest mulige selskabskapital på 1 krone. Den gennemsnitlige selskabskapital ligger på omkring 3000 kroner. Derfor er den bekymring, der har været i dele af erhvervslivet om en bølge af nystartede 1-krone selskaber ikke blevet en realitet, forklarer Lars Bunch.

Du kan finde nærmere information om iværksætterselskaber her

Vi afholder en række relevante kurser om emnet:

E-learning om selskabsretsreformen

Selskabsret - Aarhus

Selskabsret - Kbh

 
kommentarer

 

Sider

KURSER

Søren Møller Andersen
Søren Møller Andersen | Chef for kommunikation og public affairs | 33 43 70 19 sma@danskeadvokater.dk


Kontakt

Søren er ansvarlig for Danske Advokaters kommunikation, presse og public affairs.  

 

Søren arbejder med alle genrer inden for kommunikation. Han tager sig blandt andet af foreningens pressearbejde og er ansvarlig for den digitale kommunikation og vores nyhedsbreve. 

 

Du er altid velkommen til at ringe til Søren, hvis du eksempelvis har forslag til særlige emner, som Danske Advokater bør sætte fokus på i sin kommunikation med medlemmerne. 

Læs mere…

33 43 70 19