Velkommen  

Nyheder

Får du ikke allerede vores nyhedsmail, kan du tilmelde dig her.

 


04-07-2014
Skattely: DR har ondt i troværdigheden

Pressenævnet har netop givet DR en alvorlig begmand i forbindelse med udsendelsesrækken ” I skattely”, der blev tilvejebragt via en agent provocateur, der brugte skjult kamera. Sidste år kritiserede jeg DR’s ageren på min blog. Nu kan jeg så med tilfredshed notere mig, at også Pressenævnet finder, at DR’s ageren i den konkrete sag er kritisabel. Nævnet skriver bl.a. i sin kendelse, at:

 

”DR får kritik for at offentliggøre klip fra de skjulte optagelser fra mødet med Bech-Bruun. Det sker, fordi Pressenævnet finder, at de skjulte optagelser fra advokatfirmaet ikke dokumenterer, at den rådgivende advokat opfordrede DR’s undercoverjournalist til at omgå reglerne om skat i Danmark. Det er derfor i strid med god presseskik at offentliggøre optagelserne uden advokatens samtykke i forbindelse med andre oplysninger i udsendelsen, der kritiserer hans rådgivning.”

 

Jeg har hele tiden ment, at det er stærk tobak, at DR fremturer med ganske alvorlige beskyldninger uden at fremlægge nogen form for dokumentation. Hvorfor måtte offentligheden ikke se råbåndene, så man kunne se de skjulte optagelser i en uredigeret form? Det styrker ikke DR’s troværdighed. I en sådan situation er den ”medietiltalte” reelt magtesløs og uden rettigheder. Sandheden og det fuldstændige billede kan ikke komme frem. DR er således både anklager og dommer i samme sag. Det strider imod alt, hvad retsstaten står for, og i alle andre sammenhænge ville det aldrig blive accepteret i Danmark.

 

Det er i min optik DR’s fornemste opgave at lave kritisk undersøgende journalistik, men det skal være på et sobert og veldokumenteret grundlag, så måske skulle DR også af og til rette det kritiske søgelys indad?

 

 
kommentarer

 

Sider

KURSER

Søren Møller Andersen
Søren Møller Andersen | Chef for kommunikation og public affairs | 33 43 70 19 sma@danskeadvokater.dk


Kontakt

Søren er ansvarlig for Danske Advokaters kommunikation, presse og public affairs.  

 

Søren arbejder med alle genrer inden for kommunikation. Han tager sig blandt andet af foreningens pressearbejde og er ansvarlig for den digitale kommunikation og vores nyhedsbreve. 

 

Du er altid velkommen til at ringe til Søren, hvis du eksempelvis har forslag til særlige emner, som Danske Advokater bør sætte fokus på i sin kommunikation med medlemmerne. 

Læs mere…

33 43 70 19