Velkommen  

Nyheder

Får du ikke allerede vores nyhedsmail, kan du tilmelde dig her.

 


26-08-2014
Danske Advokater: Retssikkerheden mangler på finansloven

Borgernes og virksomhedernes retssikkerhed mangler i regeringens finanslovsudspil, lyder det fra brancheorganisationen Danske Advokater.

 

Advokaterne kritiserer, at finanslovsudspillet ikke indeholder en forbedring af retshjælpen til de økonomisk svageste, og at selskaber og fonde fortsat skal betale hovedparten af sagsomkostningerne, hvis de vinder en skattesag over staten.

 

”Det er to skampletter på vores retssikkerhed. Statens udgifter til retshjælp ved advokat er siden 2007 faldet fra over 20 millioner kroner om året til omkring 6 millioner kroner. Det giver stor ulighed i adgangen til retssikkerhed. Helt slemt er det for de mange danskere, der bor i yderområderne. Her er mulighederne for offentlig retshjælp ved advokat nemlig alt for ringe”, påpeger Danske Advokater formand, Lars Svenning Andersen.

 

Danske Advokater er også skuffet over, at finanslovsudspillet ikke indeholder en genindførelse af den såkaldte omkostningsgodtgørelse, hvilket betyder, at selskaber og fonde fortsat skal betale langt størstedelen af sagsomkostningerne, hvis de får medhold i en skattesag.

 

”Det kan ikke passe, at man skal risikere økonomiske tømmermænd, hvis staten har taget fejl. Det betyder, at forkerte vurderinger i SKAT risikerer ikke at blive rettet, da det ikke er alle, der har råd til at vinde. Man skal huske, at staten kan anke sagen, og så skal man altså betale sagsomkostningerne en gang til. Det er helt urimeligt i et retssikkerhedsmæssigt perspektiv”, understreger Lars Svenning Andersen.

 

Kontakt: Lars Svenning Andersen 25 26 33 00 eller Paul Mollerup 51 34 20 30

pmo
 
kommentarer

 

Sider

KURSER

Paul Mollerup
Paul Mollerup | Adm. direktør | 33 43 70 10 | pmo@danskeadvokater.dk


Kontakt

Paul er overordnet ansvarlig for den daglige drift af foreningen og bindeled til Danske Advokaters formand og bestyrelse. 

 

Paul har naturligt nok fokus på Danske Advokaters strategi, økonomi og ledelse. Derudover er han som adm. direktør involveret i en lang række af Danske Advokaters projekter og opgaver. 

 

Foreningens politiske interesser, kommunikation og forretningsudvikling fylder meget i Pauls dagligdag. 

Læs mere…

33 43 70 10