Velkommen  

Nyheder

Får du ikke allerede vores nyhedsmail, kan du tilmelde dig her.

 

Politiken skriver den 9/4 2015, at Højesteret bremser praksis med at give kompensation for moms til advokater i forsikringsselskaber. Bestyrelsesmedlem i Danske Advokater, Karsten Høj, udtaler blandt andet i artiklen: ”Det er simpelthen ikke rimeligt, at forsikringsselskaber - i dette tilfælde Tryg - skal have ekstraindtægter, som de blot kan putte i deres kasse, fordi de ingen udgifter til moms har”. Spørgsmålet er så, om udsigten til lavere omkostninger vil få flere kunder til at føre sager mod forsikringsselskaberne. ”Omkostninger betyder en hel del for ganske almindelige borgere, når de overvejer, om de skal anlægge sag mod et forsikringsselskab. Har borgeren en retshjælpsforsikring, er der et loft over, hvor store omkostninger vedkommende kan få dækket. Det er lige sat op fra 100-125.000 til 175-200.000 kroner, men trods det kan retssagens samlede omkostningerne til for eksempel retsafgifter, speciallægeerklæringer, udgift til egen advokater og så altså i tilfælde af nederlag sagsomkostninger til modparten godt overstige loftet. Borgeren skal så selv betale den del af beløbet, som overstiger loftet”, siger Karsten Høj og understreger: ”Derfor betyder det noget, om der skal betales 25 procent oven i sagsomkostningerne, hvis sagen tabes”.

09-04-2015
Slut med at betale fiktive momsregninger

Politiken skriver den 9/4 2015, at Højesteret bremser praksis med at give kompensation for moms til advokater i forsikringsselskaber.

 

Bestyrelsesmedlem i Danske Advokater, Karsten Høj, udtaler blandt andet i artiklen:

”Det er simpelthen ikke rimeligt, at forsikringsselskaber - i dette tilfælde Tryg - skal have ekstraindtægter, som de blot kan putte i deres kasse, fordi de ingen udgifter til moms har”.

 

Spørgsmålet er så, om udsigten til lavere omkostninger vil få flere kunder til at føre sager mod forsikringsselskaberne.

 

”Omkostninger betyder en hel del for ganske almindelige borgere, når de overvejer, om de skal anlægge sag mod et forsikringsselskab. Har borgeren en retshjælpsforsikring, er der et loft over, hvor store omkostninger vedkommende kan få dækket. Det er lige sat op fra 100-125.000 til 175-200.000 kroner, men trods det kan retssagens samlede omkostningerne til for eksempel retsafgifter, speciallægeerklæringer, udgift til egen advokater og så altså i tilfælde af nederlag sagsomkostninger til modparten godt overstige loftet. Borgeren skal så selv betale den del af beløbet, som overstiger loftet”, siger Karsten Høj og understreger: ”Derfor betyder det noget, om der skal betales 25 procent oven i sagsomkostningerne, hvis sagen tabes”.

Du kan finde hele artiklen på politiken.dk

 
kommentarer

 

Sider

KURSER

Søren Møller Andersen
Søren Møller Andersen | Chef for kommunikation og public affairs | 33 43 70 19 sma@danskeadvokater.dk


Kontakt

Søren er ansvarlig for Danske Advokaters kommunikation, presse og public affairs.  

 

Søren arbejder med alle genrer inden for kommunikation. Han tager sig blandt andet af foreningens pressearbejde og er ansvarlig for den digitale kommunikation og vores nyhedsbreve. 

 

Du er altid velkommen til at ringe til Søren, hvis du eksempelvis har forslag til særlige emner, som Danske Advokater bør sætte fokus på i sin kommunikation med medlemmerne. 

Læs mere…

Kontakt Søren Møller Andersen på tlf.

33 43 70 19