Velkommen  

Nyheder

Får du ikke allerede vores nyhedsmail, kan du tilmelde dig her.

 

Ritzau skriver den 23. april, at en såkaldt fremtidsfuldmagt ifølge et nyt lovforslag fra justitsministeren skal kunne oprettes på nettet. Det er for let og for farligt, hvis en fremtidsfuldmagt kan oprettes via NemID for eksempel, lyder kritikken fra Danske Familieadvokater og Danske Arveretsadvokater. ”Det er i vores optik fuldstændig verdensfjernt at se bort fra den store risiko for misbrug eller pres fra pårørende og andre nærtstående til fuldmagtsgiver, som en sådan løsning vil åbne op for”, siger formanden for Danske Familieadvokater, Lone Brandenborg.

27-04-2015
Advokater: Museklik til fremtidsfuldmagter er uholdbart

Ritzau skriver den 23. april, at en såkaldt fremtidsfuldmagt ifølge et nyt lovforslag fra justitsministeren skal kunne oprettes på nettet.

 

Det er for let og for farligt, hvis en fremtidsfuldmagt kan oprettes via NemID for eksempel, lyder kritikken fra Danske Familieadvokater og Danske Arveretsadvokater.

 

”Det er i vores optik fuldstændig verdensfjernt at se bort fra den store risiko for misbrug eller pres fra pårørende og andre nærtstående til fuldmagtsgiver, som en sådan løsning vil åbne op for”, siger formanden for Danske Familieadvokater, Lone Brandenborg.

”Ægtefæller og samboende har eksempelvis ofte adgang til hinandens NemID. Derfor mener vi ikke, at det er en retssikkerhedsmæssigt forsvarlig løsning”, siger hun.

 

Danske Familieadvokater og Danske Arveretsadvokater samt Danske Advokater opfordrer justitsministeren til at ændre lovforslaget. De opfordrer også De Radikale, SF og Enhedslisten til at arbejde for en ordning, der mindsker chancen for misbrug.

 

Advokaterne ønsker et system, som det kendes fra arvelovgivningen, hvor oprettelse af et testamente sker ved hjælp af en notar eller to vidner.

Du kan finde hele artiklen på en række mediers hjemmesider - eksempelvis www.information.dk og www.avisen.dk.

 
kommentarer

 

Sider

KURSER

Søren Møller Andersen
Søren Møller Andersen | Chef for kommunikation og public affairs | 33 43 70 19 sma@danskeadvokater.dk


Kontakt

Søren er ansvarlig for Danske Advokaters kommunikation, presse og public affairs.  

 

Søren arbejder med alle genrer inden for kommunikation. Han tager sig blandt andet af foreningens pressearbejde og er ansvarlig for den digitale kommunikation og vores nyhedsbreve. 

 

Du er altid velkommen til at ringe til Søren, hvis du eksempelvis har forslag til særlige emner, som Danske Advokater bør sætte fokus på i sin kommunikation med medlemmerne. 

Læs mere…

Kontakt Søren Møller Andersen på tlf.

33 43 70 19