Velkommen  

Nyheder

Får du ikke allerede vores nyhedsmail, kan du tilmelde dig her.

 

Nu har statsministeren trykket på valgknappen. I den forbindelse har Danske Advokater stillet en række spørgsmål til partiernes rets- og skatteordførere. Du kan se deres svar her Et nyt Folketing bør styrke danskernes retssikkerhed, der desværre har været nedprioriteret til fordel for økonomiske emner pga. finanskrisen. Nu har regeringen selv afblæst krisen, hvorfor man må forvente, at der nu kommer et tiltrængt serviceeftersyn af danskernes retssikkerhed. Danske Advokaters opfordring er klar: Retshjælpen bør styrkes. I den forbindelse skal man have særligt fokus på yderområderne, hvor der - modsat de større byer – ikke er retshjælpsinstitutioner. Retshjælpen er blevet forringet siden reformen i 2007. Det kan vi ikke være bekendt over for de økonomisk svageste. Det bør også være lettere at få fri proces. Her ligger en væsentlig opgave for det kommende Folketing.

27-05-2015
Valg: Giv os retssikkerheden tilbage!

Nu har statsministeren trykket på valgknappen. I den forbindelse har Danske Advokater stillet en række spørgsmål til partiernes rets- og skatteordførere.

Du kan se deres svar her

 

Et nyt Folketing bør styrke danskernes retssikkerhed, der desværre har været nedprioriteret til fordel for økonomiske emner pga. finanskrisen. Nu har regeringen selv afblæst krisen, hvorfor man må forvente, at der nu kommer et tiltrængt serviceeftersyn af danskernes retssikkerhed. Danske Advokaters opfordring er klar: Retshjælpen bør styrkes. I den forbindelse skal man have særligt fokus på yderområderne, hvor der - modsat de større byer – ikke er retshjælpsinstitutioner. Retshjælpen er blevet forringet siden reformen i 2007. Det kan vi ikke være bekendt over for de økonomisk svageste. Det bør også være lettere at få fri proces. Her ligger en væsentlig opgave for det kommende Folketing.

 

Omkostningsgodtgørelsen i skattesager bør genindføres. Det er retssikkerhedsmæssigt helt forrykt, at det koster dyrt at vinde over staten. I en retsstat må det aldrig være sådan, at man kun kan få ret, hvis man har råd! I det hele taget bør retssikkerheden gennemgås med en tættekam på hele skatteområdet, for der er nok at tage fat på.

 

Det lovforberedende arbejde bør også styrkes, så vi undgår ”hovsa-lovgivning” af tvivlsom kvalitet. Man kunne med fordel anvende lovforberedende udvalg og i større grad lytte til de mennesker og organisationer, der ved, hvordan lovgivningen vil virke i det virkelige liv.

 

Vi er glade for de mange positive svar, som vi har fået fra politikerne. Dem vil vi venligt minde dem om efter valget, hvis nogle mod forventning skulle glemme dem!

 

God valgkamp til alle!

 

Med venlig hilsen

 

Lotte Eskesen
Formand for Danske Advokater

&

Paul Mollerup
Adm. direktør i Danske Advokater

 
kommentarer

 

Sider

KURSER

Søren Møller Andersen
Søren Møller Andersen | Chef for kommunikation og public affairs | 33 43 70 19 sma@danskeadvokater.dk


Kontakt

Søren er ansvarlig for Danske Advokaters kommunikation, presse og public affairs.  

 

Søren arbejder med alle genrer inden for kommunikation. Han tager sig blandt andet af foreningens pressearbejde og er ansvarlig for den digitale kommunikation og vores nyhedsbreve. 

 

Du er altid velkommen til at ringe til Søren, hvis du eksempelvis har forslag til særlige emner, som Danske Advokater bør sætte fokus på i sin kommunikation med medlemmerne. 

Læs mere…

Kontakt Søren Møller Andersen på tlf.

33 43 70 19