Velkommen  

Nyheder

Får du ikke allerede vores nyhedsmail, kan du tilmelde dig her.

 

Medio marts kom det frem, at det juridiske fakultet ved Nottingham Trent University har ansøgt om en ABS-licens. Fakultet mener, at licensen gør det muligt at blive det juridiske svar på et universitetshospital. En godkendelse vil give det juridiske fakultet en unik mulighed for at tilbyde de studerende en undervisning, hvor teori og praksis bliver kombineret. Jurastuderende vil altså kunne drive en retspraksis.

27-05-2015
ABS-licenser virker lukrative blandt britiske universiteter

Medio marts kom det frem, at det juridiske fakultet ved Nottingham Trent University har ansøgt om en ABS-licens. Fakultet mener, at licensen gør det muligt at blive det juridiske svar på et universitetshospital.

 

En godkendelse vil give det juridiske fakultet en unik mulighed for at tilbyde de studerende en undervisning, hvor teori og praksis bliver kombineret. Jurastuderende vil altså kunne drive en retspraksis.

 

Et par uger senere viste det sig, at ULaw Limited, kendt som the University of Law, har fået bevilget en ABS-licens. Licensen giver bl.a. ULaw mulighed for at føre retssager. Licensen vil betyde en udvidelse af universitetets Legal Advice Clinic, hvor trainee advokater (advokatfuldmægtige) yder juridisk rådgivning på pro-bono-basis for medlemmer af offentligheden.

 

ABS-licenser blev først gang givet i 2012, og siden har fagforeninger, forsikringsselskaber, kommuner og revisionsfirmaer benyttet sig af muligheden. Det lader nu til, at universiteter følger trop.

Læs mere i artiklerne Law school says it is first university to apply for ABS og University of Law granted ABS status to offer legal services.

 
kommentarer

 

Sider

KURSER

Søren Møller Andersen
Søren Møller Andersen | Chef for kommunikation og public affairs | 33 43 70 19 sma@danskeadvokater.dk


Kontakt

Søren er ansvarlig for Danske Advokaters kommunikation, presse og public affairs.  

 

Søren arbejder med alle genrer inden for kommunikation. Han tager sig blandt andet af foreningens pressearbejde og er ansvarlig for den digitale kommunikation og vores nyhedsbreve. 

 

Du er altid velkommen til at ringe til Søren, hvis du eksempelvis har forslag til særlige emner, som Danske Advokater bør sætte fokus på i sin kommunikation med medlemmerne. 

Læs mere…

Kontakt Søren Møller Andersen på tlf.

33 43 70 19