Velkommen  

Nyheder

Får du ikke allerede vores nyhedsmail, kan du tilmelde dig her.

 

Privatpraktiserende advokater inddrages generelt i sager for deres juridiske færdigheder, men forventningerne til in-house juristerne er normalt bredere. De forventes at vise en god forståelse af deres arbejdsgivers virksomhed, markedet og konkurrenternes ageren, så de altid kan bidrage på en måde, der er kommercielt fokuseret. Men bliver disse forventninger opfyldt? En global M & A-rapport fra maj 2015 fra det internationale advokatfirma Eversheds, antyder, at de ikke er.

09-06-2015
Ny Eversheds M&A rapport afslører bl.a. frustrationer mellem interne advokater og virksomhedsledere

Privatpraktiserende advokater inddrages generelt i sager for deres juridiske færdigheder, men forventningerne til in-house juristerne er normalt bredere. De forventes at vise en god forståelse af deres arbejdsgivers virksomhed, markedet og konkurrenternes ageren, så de altid kan bidrage på en måde, der er kommercielt fokuseret.Men bliver disse forventninger opfyldt? En global M & A-rapport fra maj 2015 fra det internationale advokatfirma Eversheds, antyder, at de ikke er.
 

Mere end to tredjedele af respondenterne fremhævede, at der er betydelige spændinger mellem de juridiske og kommercielle prioriteringer. Tendensen til at afslutte handlen, før de juridiske spørgsmål er blevet rejst eller løst, er en kilde til frustration. In-house juristerne er også frustrerede over, at de generelt ses som en hindring for organisationens kommercielle ambitioner i stedet for at give værdi til processen.

 

Rapporten viser derudover bl.a.:

  • Sælgere bruger nu betydeligt mere tid på de indledende stadier af en virksomhedshandel
  • Over halvdelen (54 %) af respondenterne tilkendegav, at prisen ikke var deres vigtigste betragtning ved vurdering af en køber
  • På “cross border divestments”, havde et flertal (70 %) af de adspurgte oplevet vanskeligheder relateret til de lokale lovgivningsmæssige rammer


Hele rapporten kan downloades her

uwk
 
kommentarer

 

Sider

KURSER

Ulrikke W. Krogbeck
Ulrikke W. Krogbeck | Vicedirektør for medlemsservice og brancheudvikling | uwk@danskeadvokater.dk


Kontakt

Ulrikkes overordnede opgave er at få engagerede medlemmer og skabe værdi af medlemskabet af Danske Advokater.


Sammen med sin afdeling skal hun finde ud af, hvad medlemmer og kunder vil have, og hvordan Danske Advokater kan udvikle branchen sammen med dem. 

Læs mere…

Kontakt Ulrikke W. Krogbeck på tlf.

33 43 70 13