Velkommen  

Nyheder

Får du ikke allerede vores nyhedsmail, kan du tilmelde dig her.

 

Danske Advokater og Advokatsamfundet har løbende orienteret om svindelforsøg, hvor ”klienter” forsøger at udnytte advokater til indløsning af falske checks. Svindelforsøgene og det bagvedliggende setup bliver stadigt mere professionelt og sværere at gennemskue. I de seneste sager gemmer svindlen sig bag ”rigtige selskaber” og med kontakt til levende personer, der kan levere den dokumentation, der kræves for at lave en sædvanlig hvidvask kontrol. Der fremsendes således kopi af pas og selskabsudskrifter og indscannet sagsmateriale, eksempelvis forskellige aftaler mellem sagens parter, der umiddelbart fremstår ægte.

25-08-2015
Svindelforsøg bliver endnu mere raffinerede

Danske Advokater og Advokatsamfundet har løbende orienteret om svindelforsøg, hvor ”klienter” forsøger at udnytte advokater til indløsning af falske checks.

 

Svindelforsøgene og det bagvedliggende setup bliver stadigt mere professionelt og sværere at gennemskue. I de seneste sager gemmer svindlen sig bag ”rigtige selskaber” og med kontakt til levende personer, der kan levere den dokumentation, der kræves for at lave en sædvanlig hvidvask kontrol. Der fremsendes således kopi af pas og selskabsudskrifter og indscannet sagsmateriale, eksempelvis forskellige aftaler mellem sagens parter, der umiddelbart fremstår ægte. Svindlen angår ikke længere kun inddrivelse af tilgodehavender, men også f.eks. opkrævning af royalties  fra en tilsyneladende reel debitor.

 

Danske Advokater anbefaler, at der udover det sædvanlige hvidvask-check udvises stor omhyggelighed med kontrol af domænenavne og e-mailadresser, idet kosmetiske stavefejl kan være indsat for at få e-mailkontoen hos debitor til at ligne den påståede debitors reelle e-mailadresse. Hvor en ny udenlandsk klient retter henvendelse per e-mail, kan det anbefales at lave et WhoIs-opslag på domænenavnet, som e-mailen stammer fra. Der bør udvises varsomhed, hvis opslaget viser, at der er tale om et nyligt registreret domænenavn eller et domænenavn, der ikke tilhører ”klienten”.

 

Man bør derudover være særligt agtpågivende over for situationer, hvor advokatvirksomheden opfordres til at overføre penge til udlandet  mod modtagelse af betaling på udenlandske check, da disse kan være falske.  Falskneriet opdages dog først i forbindelse med bankens clearing af checken, der kan tage op til 30 dage.

Se tidligere nyheder

uwk
 
kommentarer

 

Sider

KURSER

Ulrikke W. Krogbeck
Ulrikke W. Krogbeck | Vicedirektør for medlemsservice og brancheudvikling | 33 43 70 13 | uwk@danskeadvokater.dk


Kontakt

Ulrikkes overordnede opgave er at få engagerede medlemmer og skabe værdi af medlemskabet af Danske Advokater. Sammen med sin afdeling skal hun finde ud af, hvad medlemmer og kunder vil have, og hvordan Danske Advokater kan udvikle branchen sammen med dem. 

Læs mere…

Kontakt Ulrikke W. Krogbeck på tlf.

33 43 70 13