Velkommen  

Nyheder

Får du ikke allerede vores nyhedsmail, kan du tilmelde dig her.

 

Berlingske skriver den 16. december, at advokatfuldmægtige i gennemsnit arbejder lidt mere end 48 timer om ugen, hvilket er to timer mere end de gjorde for to år siden.

16-12-2015
Danske Advokater: Gode grunde til at advokatfuldmægtige arbejder meget

Berlingske skriver den 16. december, at advokatfuldmægtige i gennemsnit arbejder lidt mere end 48 timer om ugen, hvilket er to timer mere end de gjorde for to år siden.

 

Det er det højeste antal arbejdstimer blandt økonomer, jurister og andre medlemmer af fagforeningen DJØF, hvor den gennemsnitlige arbejdstid i det private ligger på 43,2 timer. Formanden for Foreningen af Advokater og Advokatfuldmægtige, FAAF, Mathias Krarup, frygter, at de hårde arbejdsvilkår vil gøre, at mange advokater begynder at sive fra branchen.

 

Formanden for Danske Advokater, Lotte Eskesen, er opmærksom på problemet og fremhæver, at virksomhederne investerer i uddannelsen af advokatfuldmægtige, og at der gøres mange tiltag rundt om i virksomhederne for at udvise den fornødne fleksibilitet - eksempelvis i form af deltidsordninger.
 

Men lange arbejdsdage er omvendt også en del af vilkårene ved at gå ind og blive advokat, fortæller Lotte Eskesen til Berlingske:
 

»Arbejdstiden som advokater skal sammenlignes med eksempelvis rådgivnings-og konsulentbranchen. Når man er tiltrukket af at gøre karriere som advokat, er man også tiltrukket af at gøre karriere som selvstændig, og når man er det, skal man også kunne drive forretning og gøre en ekstra indsats, når kunderne har brug for det,« siger Lotte Eskesen.

 

Læs hele artiklen her.
 

 
kommentarer

 

Sider

KURSER

Søren Møller Andersen
Søren Møller Andersen | Chef for kommunikation og public affairs | 33 43 70 19 sma@danskeadvokater.dk


Kontakt

Søren er ansvarlig for Danske Advokaters kommunikation, presse og public affairs.  

 

Søren arbejder med alle genrer inden for kommunikation. Han tager sig blandt andet af foreningens pressearbejde og er ansvarlig for den digitale kommunikation og vores nyhedsbreve. 

 

Du er altid velkommen til at ringe til Søren, hvis du eksempelvis har forslag til særlige emner, som Danske Advokater bør sætte fokus på i sin kommunikation med medlemmerne. 

Læs mere…

Kontakt Søren Møller Andersen på tlf.

33 43 70 19