Velkommen  

Nyheder

Får du ikke allerede vores nyhedsmail, kan du tilmelde dig her.

 

Folketinget har vedtaget lov om ændring af retsplejeloven, lov om Domstolsstyrelsen og lov om retsafgifter (digitalisering af retsprocessen i borgerlige sager, oprettelse af en domsdatabase m.v.). Loven medfører bl.a., at domstolene får mulighed for i alle sager at kommunikere digitalt med såvel fysiske personer som juridiske enheder, som ikke er fritaget fra offentlig digital post.

18-12-2015
Fra årsskiftet får du nye meddelelser fra retterne direkte i din e-boks

Folketinget har vedtaget lov om ændring af retsplejeloven, lov om Domstolsstyrelsen og lov om retsafgifter (digitalisering af retsprocessen i borgerlige sager, oprettelse af en domsdatabase m.v.). Loven medfører bl.a., at domstolene får mulighed for i alle sager at kommunikere digitalt med såvel fysiske personer som juridiske enheder, som ikke er fritaget fra offentlig digital post. 

 

Domstolene er ikke omfattet af lov om offentlig digital post, som trådte i kraft den 1. november 2013. Dette har betydet, at domstolene hidtil ikke har haft adgang til at sende meddelelser til borgere eller virksomheder via e-boks, medmindre den pågældende forudgående har samtykket i at modtage meddelelser på denne måde.

 

Loven træder i kraft den 1. januar 2016. Det gælder dog kun for sager, som er anlagt, henvist eller appelleret den 1. januar 2016 eller senere.

Læs mere her

 

she
 
kommentarer

 

Sider

KURSER

Steen Hermansen
Steen Hermansen | Digitaliseringschef | 33 43 70 21 | she@danskeadvokater.dk


Kontakt

Steen rådgiver medlemsvirksomheder i køb af it, har kendskab til leverandørerne af it-systemer og er i tæt dialog med domstolene ved udrulning af nye digitaliseringsprojekter.


Han er vores spidskompetence vedrørende it-relaterede emner som den digitale retsproces, digital tinglysning, sikker mail med retterne, ejendomsdatarapporter, cloud computing m.m.


Steen afholder løbende undervisning inden for it-relaterede emner.

Læs mere…

Kontakt Steen Hermansen på tlf.

33 43 70 21