Velkommen  

Nyheder

Får du ikke allerede vores nyhedsmail, kan du tilmelde dig her.

 

Skatteminister Karsten Lauritzen har fra dag ét sat fokus på retssikkerheden på skatteområdet. Det er både nødvendigt og tiltrængt. Området blev forsømt under den tidligere regering, hvor fem skatteministre gik gennem svingdøren på fire år.

30-12-2015
Danske Advokaters nytårshilsen – tre ønsker for 2016

Skatteminister Karsten Lauritzen har fra dag ét sat fokus på retssikkerheden på skatteområdet. Det er både nødvendigt og tiltrængt. Området blev forsømt under den tidligere regering, hvor fem skatteministre gik gennem svingdøren på fire år. Skatteområdet er kompliceret og teknisk, og kun en stærk minister på posten kan lykkes med at styrke retssikkerheden for borgere og virksomheder. Danske Advokater ser frem til forårets dialog med skatteministeren om Retssikkerhedspakke II. Øverst på vores ønskeseddel står genindførelse af den såkaldte omkostningsgodtgørelse. I dag koster det nemlig for et selskab, uanset om man vinder eller taber en retssag mod Skat. Men det må og bør ikke koste en krone at vinde over staten.

 

I 2016 skal politikerne implementere EUs nye regler for revision i Danmark. Reglerne er født ud af Finanskrisen. Men hukommelsen er ofte kort. Også på Borgen. Den danske implementering har været længe undervejs, og det glemmes hurtigt, hvorfor man bliver nødt til at have regler, som sikrer, at det samme revisionsfirma ikke både kan revidere og yde rådgivning til den samme klient. Dilemmaet er velkendt. Selv Jesus konstaterede, at ”Ingen kan tjene to Herrer på samme tid”. Derfor kan revisorerne heller ikke på én og samme tid være samfundets tillidsrepræsentant og klientens mand. Hvis samfundet skal kunne stole på det regnskab, som en revisor blåstempler, så skal revisor ikke samtidig leve af at rådgive den samme virksomhed. I hvert enkelt tilfælde må revisor vælge. De nye EU-regler skal sikre fri og fair konkurrence samtidig med, at hensynet til virksomheder, forbrugere og samfundet sættes i højsædet. Det håber jeg, politikerne husker og forstår, så reglerne ikke udvandes, som der er en reel risiko for, når de implementeres i Danmark næste år.

 

2016 er også året, hvor den civile retsproces digitaliseres. I Danske Advokater har vi arbejdet længe og tæt sammen med Domstolsstyrelsen for at sikre, at domstolene også tager hensyn til advokaternes arbejdsprocesser i designet af de nye it-systemer. Vi krydser fingre for pilotprojektet, der forventeligt går i luften i Horsens Byret og Vestre Landsret i andet kvartal 2016. Og vi håber, at der tages højde for erfaringerne fra pilotprojektet, inden den digitale retsproces rulles ud over de øvrige retter fra andet halvår af 2016.

 

Godt nytår til alle!

Lotte Eskesen
Formand for Danske Advokater

 
kommentarer

 

Sider

KURSER

Søren Møller Andersen
Søren Møller Andersen | Chef for kommunikation og public affairs | 33 43 70 19 sma@danskeadvokater.dk


Kontakt

Søren er ansvarlig for Danske Advokaters kommunikation, presse og public affairs.  

 

Søren arbejder med alle genrer inden for kommunikation. Han tager sig blandt andet af foreningens pressearbejde og er ansvarlig for den digitale kommunikation og vores nyhedsbreve. 

 

Du er altid velkommen til at ringe til Søren, hvis du eksempelvis har forslag til særlige emner, som Danske Advokater bør sætte fokus på i sin kommunikation med medlemmerne. 

Læs mere…

Kontakt Søren Møller Andersen på tlf.

33 43 70 19