Velkommen  

Nyheder

Får du ikke allerede vores nyhedsmail, kan du tilmelde dig her.

 

Personer med f.eks. demenssygdomme skal have mere selvbestemmelse over deres fremtidige økonomiske og personlige forhold. Den tidligere regering fremsatte derfor i slutningen af 2014 et lovforslag om fremtidsfuldmagter.

18-01-2016
Regeringen ændrer lovforslag om fremtidsfuldmagter efter indspark fra branchen

Personer med f.eks. demenssygdomme skal have mere selvbestemmelse over deres fremtidige økonomiske og personlige forhold. Den tidligere regering fremsatte derfor i slutningen af 2014 et lovforslag om fremtidsfuldmagter.

 

Danske Advokater pegede dengang i et høringssvar på, at en række hensyn taler for en notarfunktion i forbindelse med oprettelse af fremtidsfuldmagter.

Læs høringssvaret her

 

Den nuværende regering har netop sendt et revideret lovudkast i høring, som indebærer, at en fremtidsfuldmagt ikke kan oprettes af fuldmagtsgiver alene. Fuldmagtsgiver skal nu også bekræfte den over for en notar.

 

Danske Advokater er positive over den foreslåede model, hvor der nu bliver taget hensyn til sikkerheden i forbindelse med oprettelsen af fremtidsfuldmagter. Det vil kunne bekræfte, at fuldmagtsgiver på tidspunktet for oprettelsen var i stand til at handle fornuftsmæssigt, og det vil sikre, at vedkommende ikke i forbindelse med oprettelsen er udsat for utilbørlig påvirkning.

Læs Danske Advokaters nye høringssvar her

Læs også Altingets artikel her med udtalelser fra Birgit Ilkjær-Jordan, formand for Danske Arveretsadvokater, og Anne Broksø, formand for Danske Familieadvokater.  

 
kommentarer

 

Sider

KURSER

Søren Møller Andersen
Søren Møller Andersen | Chef for kommunikation og public affairs | 33 43 70 19 sma@danskeadvokater.dk


Kontakt

Søren er ansvarlig for Danske Advokaters kommunikation, presse og public affairs.  

 

Søren arbejder med alle genrer inden for kommunikation. Han tager sig blandt andet af foreningens pressearbejde og er ansvarlig for den digitale kommunikation og vores nyhedsbreve. 

 

Du er altid velkommen til at ringe til Søren, hvis du eksempelvis har forslag til særlige emner, som Danske Advokater bør sætte fokus på i sin kommunikation med medlemmerne. 

Læs mere…

Kontakt Søren Møller Andersen på tlf.

33 43 70 19