Velkommen  

Nyheder

Får du ikke allerede vores nyhedsmail, kan du tilmelde dig her.

 

Computerworld skriver den 29. januar, at tre hovedspørgsmål ofte går igen, når danske virksomheder skal tale med advokater om den kommende persondataforordning fra EU.

29-01-2016
Persondata er hot i det danske erhvervsliv

Computerworld skriver den 29. januar, at tre hovedspørgsmål ofte går igen, når danske virksomheder skal tale med advokater om den kommende persondataforordning fra EU.

 

Især beskyttelse af persondata er blevet en varm kartoffel ude i virksomhederne, efter EU i starten af året præsenterede sin persondataforordning, der bliver implementeret direkte i EU-landenes lovgivning - og altså også i Danmark.

 

Bestyrelsesmedlem i Danske IT-Advokater, Tue Goldschmieding, som også er partner i advokatfirmaet Gorrissen Federspiel, siger bl.a. til Computerworld, at
"interessen er i det seneste år til halvandet steget markant i forbindelse med den kommende EU-forordning. Den store opgave for virksomhederne ligger i at gøre kravene operationelle, så de kan styres i praksis."

 

Spørgsmålet om, hvordan virksomhederne skal håndtere deres risikovurderinger, bliver ofte vendt på møderne mellem de juridiske rådgivere og virksomhederne. Derudover rådgiver Tue Goldschmieding ofte om EU's persondataforordnings krav om, at man skal informere myndigheder og berørte parter inden for 72 timer, hvis virksomhedens persondata er blevet kompromitterede.

 

Tue Goldschmieding siger bl.a. til Computerworld:

"På overfladen er det et forståeligt krav, men i praksis skal virksomheden allerede være klar med deres eksterne kommunikationsstrategi, inden uheldet er ude. For du kan ikke lægge din kommunikationsplan ordentligt inden for de 72 timer."

Læs hele artiklen i Computerworld

 
kommentarer

 

Sider

KURSER

Søren Møller Andersen
Søren Møller Andersen | Chef for kommunikation og public affairs | 33 43 70 19 sma@danskeadvokater.dk


Kontakt

Søren er ansvarlig for Danske Advokaters kommunikation, presse og public affairs.  

 

Søren arbejder med alle genrer inden for kommunikation. Han tager sig blandt andet af foreningens pressearbejde og er ansvarlig for den digitale kommunikation og vores nyhedsbreve. 

 

Du er altid velkommen til at ringe til Søren, hvis du eksempelvis har forslag til særlige emner, som Danske Advokater bør sætte fokus på i sin kommunikation med medlemmerne. 

Læs mere…

Kontakt Søren Møller Andersen på tlf.

33 43 70 19