Velkommen  

Nyheder

Får du ikke allerede vores nyhedsmail, kan du tilmelde dig her.

 

Presseklip: Stridigheder mellem danske virksomheder og tidligere ansatte resulterer i stigende grad til, at virksomhederne tyer til en politianmeldelse af den tidligere medarbejder. Det vurderer en række fremtrædende advokater, som Berlingske har talt med.

09-02-2016
Advokater: Virksomheder melder oftere ansatte til politiet

Presseklip: Stridigheder mellem danske virksomheder og tidligere ansatte resulterer i stigende grad til, at virksomhederne tyer til en politianmeldelse af den tidligere medarbejder. Det vurderer en række fremtrædende advokater, som Berlingske har talt med. 

 

Politianmeldelser er blevet virksomhedernes nye våben i tvister med tidligere ansatte. Sådan lyder det samstemmende fra en række fremtrædende advokater med speciale i ansættelsesret, som Berlingske har talt med. De tidligere ansatte risikerer at få karrieren ruineret, mens virksomhederne risikerer at de beskidte interne opgør med svær bevisbyrde luftes i fuld offentlighed.    

Læs hele Berlingskes artikel  

 

Finn Schwarz, der er partner og ekspert i ansættelsesret hos advokatfirmet Horten, siger bl.a. til Berlingske:

”Som rådgiver og advokat for direktører og andre nøglepersoner i over 25 år har jeg i de senere år konstateret en klar tendens til, at fratrædelsessituationer, som jo ellers reguleres af den indgåede direktørkontrakt og ansættelsesretten – altså det civilretlige system – forsøges omgået af virksomheders anvendelse af politianmeldelser. Adskillige sager i de senere år viser, at anmodningen om en politimæssig efterforskning er blevet et mere almindeligt brugt instrument i værktøjskassen, end det har været tidligere.”

 

Pernille Bachhausen, partner hos Sirius Advokater og formand for foreningen Ansættelsesadvokater, oplever samme tendens til, at virksomhederne inddrager politiet i tvister:

 

”Det er en tendens, som især har vist sig inden for de seneste fem år, hvor vi også ser politianmeldelser inden for konkurrenceret og markedsføringsret for at bremse konkurrencer. Det så vi ikke i samme udstrækning tidligere,” siger Pernille Bachhausen til Berlingske.

 
kommentarer

 

Sider

KURSER

Søren Møller Andersen
Søren Møller Andersen | Chef for kommunikation og public affairs | 33 43 70 19 sma@danskeadvokater.dk


Kontakt

Søren er ansvarlig for Danske Advokaters kommunikation, presse og public affairs.  

 

Søren arbejder med alle genrer inden for kommunikation. Han tager sig blandt andet af foreningens pressearbejde og er ansvarlig for den digitale kommunikation og vores nyhedsbreve. 

 

Du er altid velkommen til at ringe til Søren, hvis du eksempelvis har forslag til særlige emner, som Danske Advokater bør sætte fokus på i sin kommunikation med medlemmerne. 

Læs mere…

Kontakt Søren Møller Andersen på tlf.

33 43 70 19