Velkommen  

Nyheder

Får du ikke allerede vores nyhedsmail, kan du tilmelde dig her.

 

Mange virksomheder er de seneste uger blevet ramt af virusmails. Det har resulteret i, at data er blevet krypteret og hermed gjort ulæselige. Der er tale om den såkaldte Cryptolocker 2-virus, som krypterer alle vigtige filer på den lokale harddisk. Den går også i gang med at kryptere data på netværksdrevet.

22-02-2016
Hold øje med farlige e-mails

Mange virksomheder er de seneste uger blevet ramt af virusmails. Det har resulteret i, at data er blevet krypteret og hermed gjort ulæselige. Der er tale om den såkaldte Cryptolocker 2-virus, som krypterer alle vigtige filer på den lokale harddisk. Den går også i gang med at kryptere data på netværksdrevet.


I øjeblikket bliver du derfor nødt til at være særlig opmærksom på tvivlsomme mails. Antivirusprogrammer fejler ofte i at identificere og stoppe udbruddet af vira, der hver dag bliver endnu mere avancerede. 


Cryptolocker 2-virussen er Ransomware, som har til formål at kryptere brugerens data og derefter kræve løsepenge for at gøre filerne brugbare igen. Det er desværre blevet til en organiseret millionforretning for bagmændene.
 

Frank Bech Jensen, teknisk chef hos Front-data, fortæller, at de inficerede mails ofte er så veludførte, at det ikke umiddelbart er til at se, at de indeholder vira. Der er blandt andet eksempler på, at mails blev sendt fra en afsender, der lignede PostNord. Her blev brugeren lokket til at trykke på et link for at kunne afhente sin pakke, hvorefter alle brugerens filer blev krypteret.

 

Front-data råder til, at man aldrig betaler løsepenge for at få sine filer igen, men desværre kan det være sidste udvej for virksomheder, der ikke har en ordentlig backup.

 

I fremtiden vil bagmændene kun blive endnu dygtigere til at sprede vira. Derfor er det vigtigt, at man bruger flere metoder til at beskytte sig. Det er vigtigt at lave regelmæssig backup af sine filer, at installere antivirusprogrammer og sørge for at sikkerhedsopdatere.

 

Det er vigtigt, at man handler forsigtigt og ansvarsfuldt på nettet, og Frontdata anbefaler, at man følger disse råd:
 

  • Åbn aldrig vedhæftede filer fra ukendte afsendere. Er du i tvivl, kan du tjekke e-mailadressen på afsenderen, som ofte ser falsk ud.
  • Hav ikke automatisk tillid til en e-mail bare fordi, den ser ud til komme fra en officiel dansk virksomhed/institution. Fx er PostNord og Skat ofte blevet brugt til at se troværdig ud.
  • Tænk grundlæggende at man ikke får mails direkte fra banker eller kommuner, som du skal bekræfte. Disse kommer normalt i e-boks eller netbank.
  • Aktiver ikke et link eller en fil fra tvivlsomme mails. Ofte vil der også komme en advarsel, der spørger om, man vil køre et program.
  • Læs eventuelle beskeder der popper op, hvis filer eller link aktiveres og forhold dig til det, der står.


Skulle man alligevel få aktiveret en virus, er det meget vigtigt, at man handler hurtigt. Manglende reaktion betyder, at virus kan være aktiv i længere tid, og dermed kan brede sig og gøre skaden meget større. En hurtig indsats er med til at begrænse skaden mest muligt.

 
kommentarer

 

Sider

KURSER

Søren Møller Andersen
Søren Møller Andersen | Chef for kommunikation og public affairs | 33 43 70 19 sma@danskeadvokater.dk


Kontakt

Søren er ansvarlig for Danske Advokaters kommunikation, presse og public affairs.  

 

Søren arbejder med alle genrer inden for kommunikation. Han tager sig blandt andet af foreningens pressearbejde og er ansvarlig for den digitale kommunikation og vores nyhedsbreve. 

 

Du er altid velkommen til at ringe til Søren, hvis du eksempelvis har forslag til særlige emner, som Danske Advokater bør sætte fokus på i sin kommunikation med medlemmerne. 

Læs mere…

Kontakt Søren Møller Andersen på tlf.

33 43 70 19