Velkommen  

Nyheder

Får du ikke allerede vores nyhedsmail, kan du tilmelde dig her.

 

Efter amerikansk forbillede ønsker Danish Justice Foundation bl.a. at få advokatbranchen til at donere midler til at fremme lighed for loven i tredje verdens lande. Den Franske Ambassade lægger hus til første fundraising arrangement ved en velgørenhedsmiddag i april.

23-02-2016
Ny dansk organisation vil fremme retshjælp i tredje verdens lande

Efter amerikansk forbillede ønsker Danish Justice Foundation bl.a. at få advokatbranchen til at donere midler til at fremme lighed for loven i tredje verdens lande. Den Franske Ambassade lægger hus til første fundraising arrangement ved en velgørenhedsmiddag i april.
 

Kvinder og børn udsat for eksempelvis slaveri, tvangsarbejde og trafficking i tredje verdens lande skal sikres lokal advokatbistand, mens dommere skal efteruddannes, så de dømmer retfærdigt og dermed skaber tryghed og tillid til retssystemet.

 

Sådan lyder det fra den nystiftede danske organisation Danish Justice Foundation, der med inspiration fra USA håber, at advokatstanden og den øvrige rådgiverbranche og private virksomheder vil bidrage økonomisk til arbejdet for at alle kan opnå lige ret for loven i tredje verdens lande.

 

Med en velgørenhedsmiddag på den Franske Ambassade i København den 14. april inviterer organisationen derfor blandt andet advokatbranchen til det første fundraising arrangement med deltagelse af den franske ambassadør François Zimeray og Københavns overborgmester Frank Jensen.

Læs invitationen til charity middagen her

 

Ifølge Michael Møller Nielsen, der er medstifter af Danish Justice Foundation og juniorpartner i Lund Elmer Sandager, har den danske advokatstand en klar interesse i at bidrage til at fremme universelle menneskerettigheder:
 

”Vi mener, at global charity og udsyn kan blive det næste paradigme eller formål uden decideret forretningsmæssigt sigte, som advokatbranchen bør involvere sig i – fordi vi lever i et privilegeret samfund og fordi økonomiske bidrag ydet, viser et internationalt socialt udsyn til promovering af regler, som vi alle kan tilslutte os som væsentlige og rigtige. Her kan advokatbranchen på en relativ let måde vise, at man bakker op om menneskerettigheder.”

 

Indsamlede økonomiske midler i Danmark doneres til troværdige mennesker i de lande, som Danish Justice Foundation samarbejder med; dvs. fortrinsvis lokale advokater, som kan varetage organisationens mål om retfærdighed, lighed og frihed.

 

Ambitionen er, at organisation skal vedblive med at være lille i Danmark og have stor styrke lokalt, da man satser på lokale kræfter og frivillige i de konkrete lande frem for en stor administration i Danmark.


Organisationen er inspireret af den amerikanske organisation International Justice Mission, som Danish Justice Foundation også har indgået en samarbejdsaftale med.

 
kommentarer

 

Sider

KURSER

Søren Møller Andersen
Søren Møller Andersen | Chef for kommunikation og public affairs | 33 43 70 19 sma@danskeadvokater.dk


Kontakt

Søren er ansvarlig for Danske Advokaters kommunikation, presse og public affairs.  

 

Søren arbejder med alle genrer inden for kommunikation. Han tager sig blandt andet af foreningens pressearbejde og er ansvarlig for den digitale kommunikation og vores nyhedsbreve. 

 

Du er altid velkommen til at ringe til Søren, hvis du eksempelvis har forslag til særlige emner, som Danske Advokater bør sætte fokus på i sin kommunikation med medlemmerne. 

Læs mere…

33 43 70 19