Velkommen  

Nyheder

Får du ikke allerede vores nyhedsmail, kan du tilmelde dig her.

 

The Law Society of England and Wales har i januar udgivet en rapport om advokatbranchens fremtid. Den opridser de udfordringer, som branchen står overfor – også herhjemme.

04-03-2016
Hvor er advokatbranchen på vej hen?

The Law Society of England and Wales har i januar udgivet en rapport  om advokatbranchens fremtid. Den opridser de udfordringer, som branchen står overfor – også herhjemme.

 

Rapporten fremhæver følgende “key drivers”, som vil ændre branchen

  • Globaliseringen – kundernes ambitioner om international vækst stiller øget krav til de ydelser, som advokatvirksomheder stiller til rådighed.
  • Måden hvorpå kunderne, både in-house juristerne, de små og mellemstore virksomheder og det offentlige, køber juridiske tjenesteydelser har ændret sig markant. Magten ligger nu hos dem, og de stiller krav til leverancen, processen og ikke mindst prisen på ydelserne.
  • Den teknologisk udvikling har betydet flere standardiserede løsninger og muligheden for at kommercialisere de juridiske ydelser.
  • Konkurrencen øges. Ikke kun fra branchen og andre regulerede brancher som revisorerne, men fra helt nye spillere, der gerne deler viden gratis. Det vil sandsynligvis betyde, at antallet af advokater og advokatvirksomheder vil fortsætte med at falde.
  • Den bredere politiske dagsorden vedrørende finansieringen, reguleringen og principperne for ”acces to justice” betyder, at liberalisering og åbning af markedet er højt på agendaen.


”Selvom rapporten er skrevet for advokater i UK, ser vi de samme tendenser herhjemme. Hermed giver rapporten et meget fint billede af de udfordringer, som står lige for døren,” påpeger Ulrikke Krogbeck, chef for direktionssekretariatet i Danske Advokater.

Læs rapporten

uwk
 
kommentarer

 

Sider

KURSER

Ulrikke W. Krogbeck
Ulrikke W. Krogbeck | Vicedirektør for medlemsservice og brancheudvikling | uwk@danskeadvokater.dk


Kontakt

Ulrikkes overordnede opgave er at få engagerede medlemmer og skabe værdi af medlemskabet af Danske Advokater.


Sammen med sin afdeling skal hun finde ud af, hvad medlemmer og kunder vil have, og hvordan Danske Advokater kan udvikle branchen sammen med dem. 

Læs mere…

33 43 70 13