Velkommen  

Nyheder

Får du ikke allerede vores nyhedsmail, kan du tilmelde dig her.

 

Med portionsanretninger og genbrug af madrester har restauranten i Danske Advokaters kursuscenter, Valencia, sat fokus på madspild. Derudover kan alle gæster af huset som noget nyt købe mad med hjem.

04-03-2016
Når gulerodsskræller bliver til chips

 

Med portionsanretninger og genbrug af madrester har restauranten i Danske Advokaters kursuscenter, Valencia, sat fokus på madspild. Derudover kan alle gæster af huset som noget nyt købe mad med hjem. 

 

Gulerodsskræller bliver til chips i ovnen, rugbrødsrester bliver til croutoner og øl fra julefrokosten bliver til øllebrød.

 

Det er blot nogle af de måder, som madrester genbruges på i Restaurant Spies, der ligger i Danske Advokaters kursuscenter Valencia. Restauranten er drevet af Fazer Food Services A/S, som i 2013 tog beslutningen om at mindske madspildet i deres 160 kantiner, der sørger for frokosten til 40.000 danskere.

 

Genbrug af madrester er ét af de tiltag kokken Claus Kjær Frydendal i restaurant Spies gør brug af for at mindske madspildet. Meget af maden bliver også fint portionsanrettet i små tapaslignende anretninger på fade, skåle og i glas. Portionsanretningerne et forsøg på at hjælpe folk med ikke at tage mere end, de kan spise.

 

”Hvis vi vil have, at folk ikke tager mere, end de kan spise, er vi nødt til at hjælpe dem med ikke at øse for meget op på tallerkenerne”, fortæller Lonnie Lund-Hansen, kvalitets- og miljøchef i Fazer, til magasinet Visitor. De små anretninger er også til for at få buffeten til at se indbydende ud selv for den sidste, der ankommer til frokost.

 

Som noget nyt kan alle husets besøgende nu også få mad fra frokosten med hjem i en takeaway-pose. Det vil sige, at medarbejdere, kursister og mødedeltagere i Danske Advokater kan bestille dagens ret på www.wipaway.dk/1604 og få maden udleveret i køkkenet klar til at tage med hjem og varme op.

 
kommentarer

 

Sider

KURSER

Søren Møller Andersen
Søren Møller Andersen | Chef for kommunikation og public affairs | 33 43 70 19 sma@danskeadvokater.dk


Kontakt

Søren er ansvarlig for Danske Advokaters kommunikation, presse og public affairs.  

 

Søren arbejder med alle genrer inden for kommunikation. Han tager sig blandt andet af foreningens pressearbejde og er ansvarlig for den digitale kommunikation og vores nyhedsbreve. 

 

Du er altid velkommen til at ringe til Søren, hvis du eksempelvis har forslag til særlige emner, som Danske Advokater bør sætte fokus på i sin kommunikation med medlemmerne. 

Læs mere…

33 43 70 19