Velkommen  

Nyheder

Får du ikke allerede vores nyhedsmail, kan du tilmelde dig her.

 

PRESSEKLIP: Danske advokatfirmaer står i kø for at tage afstand til den svindelmistænkte finansmand Sanjay Shah. I Børsen hævder Sanjay Shah ellers at ”flere danske advokatfirmaer” har blåstemplet hans metoder til at malke statskassen for godt 9 mia kroner.

04-03-2016
Advokatkontorer afviser kontakt til svindelmistænkt finansmand

PRESSEKLIP: Danske advokatfirmaer står i kø for at tage afstand til den svindelmistænkte finansmand Sanjay Shah. I Børsen hævder Sanjay Shah ellers at ”flere danske advokatfirmaer” har blåstemplet hans metoder til at malke statskassen for godt 9 mia kroner.

 

Den svindelmistænkte finansmand Sanjay Shah hævder i Børsen fredag den 4. marts, at han har talt med "flere danske advokatfirmaer", som har sagt god for den fremgangsmåde, som Sanjay Shahs virksomhed Solo Group har brugt til at trække over 9 mia. kr. ud af Skat i refusion af udbytteskat.

 

"Jeg kan garantere, at vi aldrig har været i kontakt med Sanjay Shah, og vi ville aldrig rådgive om at malke statskassen på den måde. Jeg stiller mig meget skeptisk over for påstanden om, at store danske advokatfirmaer skulle have blåstemplet den procedure, han har fulgt. Det vil komme fuldstændig bag på mig,” siger Torben Bagge, partner i advokatfirmaet Tommy V. Christiansen, til Børsen.

 

Meldingen er den samme fra Gorrissen Federspiel og Bruun & Hjejle.

 

"Vi har hverken bistået Sanjay Shah eller Solo Group, og vi har heller ikke rådgivet om den type transaktioner, hvor man spekulerer i regler om, om udbytteskat skulle være lovligt," siger partner i Gorrisen Federspiel, Tomas Haagen, til Børsen.

 

"Vi må ikke oplyse om kundeforhold, men der er ikke noget kundeforhold, så vidt jeg ved," siger Erik Banner Voigt, partner i Bruun & Hjejle, til Børsen.

 

Udmeldingerne fra advokatkontorerne kommer efter, at Sanjay Shah er stået frem i Børsen med anklagen om, at en række danske advokatfirmaer har blåstemplet metoden om at søge refusion ved skat med begrundelsen, at den lå inden for lovens rammer. Sanjay Shah afviser dog at udlevere navne på advokatfirmaerne eller anden dokumentation for de påståede juridiske vurderinger.

 

"Vi har talt med flere danske advokatfirmaer. Jeg kan ikke give dig navnet på dem, fordi de er bange for at miste deres opgaver for den danske stat. Det er store firmaer, vi har arbejdet med store organisationer," siger Sanjay Shah til Børsen.

Læs Børsens artikel

 
kommentarer

 

Sider

KURSER

Søren Møller Andersen
Søren Møller Andersen | Chef for kommunikation og public affairs | 33 43 70 19 sma@danskeadvokater.dk


Kontakt

Søren er ansvarlig for Danske Advokaters kommunikation, presse og public affairs.  

 

Søren arbejder med alle genrer inden for kommunikation. Han tager sig blandt andet af foreningens pressearbejde og er ansvarlig for den digitale kommunikation og vores nyhedsbreve. 

 

Du er altid velkommen til at ringe til Søren, hvis du eksempelvis har forslag til særlige emner, som Danske Advokater bør sætte fokus på i sin kommunikation med medlemmerne. 

Læs mere…

33 43 70 19