Velkommen  

Nyheder

Får du ikke allerede vores nyhedsmail, kan du tilmelde dig her.

 

Danske IT-advokater har lavet en certificeringsordning for IT-advokater, som stiller dem bedre i konkurrencen med andre rådgivere. Kunderne efterspørger i stigende grad specialistkompetencer, og derfor er advokatstemplet i sig selv ikke længere tilstrækkeligt, siger formanden for Danske IT-Advokater, Tom Holsøe.

17-05-2016
”Kunderne ringer ikke bare til den lokale advokat”

Danske IT-advokater har lavet en certificeringsordning for IT-advokater, som stiller dem bedre i konkurrencen med andre rådgivere. Kunderne efterspørger i stigende grad specialist-kompetencer, og derfor er advokatstemplet i sig selv ikke længere tilstrækkeligt, siger formanden for Danske IT-Advokater, Tom Holsøe.

 

Stærke IT-kompetencer er måske ikke det, de fleste forbinder med advokater. Men faktisk har godt 60 advokater i dag et synligt bevis på deres IT-kunnen med en IT-certificering i regi af Danske IT-Advokater, og det stiller dem bedre i konkurrencen med andre rådgivere, fortæller Tom Holsøe, formand for Danske IT-Advokater og partner i Kammeradvokaten:


Tom Holsøe, formand for Danske IT-Advokater og partner i Kammeradvokaten

 

”En række konsulenthuse tilbyder i dag hele pakken og bevæger sig også ind på den juridiske banehalvdel. Men med vores IT-certificering så bliver det tydeliggjort, at advokater også kan tale IT-sproget og både har den forretningsmæssige og juridiske forståelse. IT-advokater kan gå ind i svære og tekniske rådgivningssituationer på lige fod med de øvrige aktører som eksempelvis teknikere og it-specialister og har så det juridiske fundament til at finde lovlige og dermed holdbare løsninger.”

 

Specialistbehov

Certificeringsordningen har eksisteret siden 2010, og Tom Holsøe er klar over, at kendskabet til IT-advokaterne ikke er særlig stort. Men større kunder, virksomheder og offentlige instanser efterspørger i stigende grad rådgivere med specialistkompetencer, og derfor er IT-Advokaternes ambition, at andelen af advokater med bevis på at være specialist i IT-ret vil vokse de kommende år:

”Jeg mener ikke, at advokatstemplet længere i sig selv er tilstrækkeligt. Det er et generalist stempel ligesom det at være læge, men når kunderne har et specialistbehov, så vil de også efterspørge specialistkompetencer. Det oplever vi, at mange kunder har behov for, og derfor ringer de ikke bare til den lokale advokat,” siger Tom Holsøe, og understreger, at særligt de mindre kontorer nyder godt af certificeringsordningen på denne konto, da de ofte får uforholdsmæssigt store klienter i kraft af deres IT-specialisering. De større kontorer bruger dog også certificeringerne til at vise omfanget af de specialister, de råder over.

 

Enkelt valg

Én af de kunder, som bevidst er gået efter en IT-advokat, er virksomheden Assurator, der leverer software-løsninger til særligt forsikringsselskaber.

 


Martin Damm, CFO i Assurator

 

”Vi kunne godt være gået ned om hjørnet og fundet en advokat, men vi søgte én, der har kendskab til vores område, og ved, hvad vi gør. Derfor var valget meget enkelt for os, for hvordan screener man et marked, hvor der er mange advokater? Ved at vælge en IT-advokat har vi sikkerhed for, at vores rådgiver kontinuerligt arbejder med IT og ser fremad,” siger Martin Damm, CFO i Assurator.

 

En certificeret IT-advokat har som udgangspunkt et omfattende speciale inden for IT-ret. Hertil kræver certificeringen minimum 500 timers årligt arbejde med IT-sager samt at halvdelen af den obligatoriske efteruddannelse relateres til IT-retlige emner. Det sikrer, at advokaten tillige har teknologisk indsigt og indgående viden om markedspraksis og kutyme. Det betyder, at vedkommende har erfaring i at identificere og håndtere både risici og muligheder i IT-projekter – også på områder, hvor den teknologiske udvikling er foran lovgivningen. Advokaten skal certificeres hvert andet år af et uafhængigt certificeringsudvalg, hvor formanden er professor Henrik Udsen fra Københavns Universitet.

Læs også ”Certificering er en opgave for specialforeningerne”

 

Vi sætter i disse uger fokus på certificeringsordninger. I næste uge kan du læse om Danske BOLIGadvokaters certificeringsordning.

 
kommentarer

 

Sider

KURSER

Søren Møller Andersen
Søren Møller Andersen | Chef for kommunikation og public affairs | 33 43 70 19 sma@danskeadvokater.dk


Kontakt

Søren er ansvarlig for Danske Advokaters kommunikation, presse og public affairs.  

 

Søren arbejder med alle genrer inden for kommunikation. Han tager sig blandt andet af foreningens pressearbejde og er ansvarlig for den digitale kommunikation og vores nyhedsbreve. 

 

Du er altid velkommen til at ringe til Søren, hvis du eksempelvis har forslag til særlige emner, som Danske Advokater bør sætte fokus på i sin kommunikation med medlemmerne. 

Læs mere…

33 43 70 19