Velkommen  

Nyheder

Får du ikke allerede vores nyhedsmail, kan du tilmelde dig her.

 

Stadig flere danske virksomheder opbygger interne juridiske afdelinger, og i mange virksomheder vokser de allerede eksisterende afdelinger.

19-05-2016
Chefjuristens indflydelse vokser - hvad betyder det for advokatbranchen?


Managing partner i Kromann Reumert, Arne Møllin Ottosen

Stadig flere danske virksomheder opbygger interne juridiske afdelinger, og i mange virksomheder vokser de allerede eksisterende afdelinger. Alene antallet af virksomhedsadvokater er på de seneste 10 år steget fra 400 til 1400.  I takt med denne udvikling spiller de danske virksomhedsjurister og -advokater i højere grad en strategisk og værdiskabende rolle i virksomhederne. Denne tendens ser vi både nationalt og internationalt.

 

En ny rapport fra rekrutteringsbureaet BarkerGilmore og NYSE Governance Services "The Rise of the GC: From legal adviser to strategic adviser", sætter bl.a. fokus på chefjuristens udvikling frem til 2020.

 

Rapporten konkluderer, at (a) virksomhedernes chefjurists rolle fortsætter med at udvide og udvikle sig, og (b) i takt med disse forskydninger anses in-house juristen som værende i en unik position til at rådgive bestyrelsen og ledelsesteamet om både risikostyring og strategiske beslutninger. Rollen som den moderne chefjurist omfatter ikke længere kun den juridiske rådgivning i bred forstand, men har udviklet sig til, at chefjuristen nu er et medlem af "business teamet", der også kan bidrage med forretnings-, etisk- og risikostyringsrådgivning til den øverste ledelse. 79 % af de adspurgte forventer således, at chefjuristens vigtigste opgave i 2020 vil være at rådgive bestyrelsen og den administrerende direktør direkte. Og dette ville primært være inden for corporate governance, complaince/etik, risikostyring, krisestyring, M&A, interessentkommunikation mv.

 

Konkurrent eller allieret?

Fra de praktiserende advokaters side kan virksomhedsjuristerne betragtes som enten de værste konkurrenter eller de mest værdifulde allierede i forhold til den traditionelle advokatbranche. Og vælger vi at se på den voksende virksomhedsjuristgruppe som de nærmeste allierede i virksomhederne, hvilket mange advokatvirksomheder har valgt at gøre, er rapporten godt nyt. For desto mere indflydelse juristerne har i virksomhederne, desto større er lydhørigheden og forståelsen for advokatens rådgivning og hvilke muligheder, der ligger i at være mere omhyggelig med juraen.

 

Som managing partner i Kromann Reumert, Arne Møllin Ottosen har udtalt i forbindelse med uddeling af prisen ”Årets Virksomhedsjurist” i samarbejde med foreningen DVJ - Danske Virksomhedsjurister:

 

”Virksomhedsjuristerne er selvfølgelig på en måde konkurrenter. Men de er også klienter og en rigtig stor kilde til vores arbejde. Det er klart, at på mange dagligdags opgaver og også på nogle mere kvalitative opgaver vil flere jurister i virksomhederne betyde færre opgaver for os. Men ofte er det sådan, at jo højere bevidsthedsniveau, der bliver omkring juridiske udfordringer, jo flere kvalitative opgaver bliver der også til eksterne leverandører som f.eks. os.”

Læs rapporten ”The rise of the GC: From Legal Adviser to strategic adviser” .

uwk
 
kommentarer

 

Sider

KURSER

Ulrikke W. Krogbeck
Ulrikke W. Krogbeck | Vicedirektør for medlemsservice og brancheudvikling | uwk@danskeadvokater.dk


Kontakt

Ulrikkes overordnede opgave er at få engagerede medlemmer og skabe værdi af medlemskabet af Danske Advokater.


Sammen med sin afdeling skal hun finde ud af, hvad medlemmer og kunder vil have, og hvordan Danske Advokater kan udvikle branchen sammen med dem. 

Læs mere…

33 43 70 13