Velkommen  

Nyheder

Får du ikke allerede vores nyhedsmail, kan du tilmelde dig her.

 

Mohamed El Abargi gik på Ørestadens Gymnasium, da Danske Advokaters studentersektion, Jurafabrikken var ude at fortælle om jurastudiet som led i Danske Advokaters mangfoldighedsprojekt. Mangfoldighedsprojektet blev skabt for at bryde med fordomme og skabe mere diversitet på jurastudiet. Nu studerer Mohamed jura på Københavns Universitet – et valg Jurafabrikken hjalp ham til at træffe.

07-11-2016
”Var det ikke for Jurafabrikken, havde jeg nok ikke valgt at studere jura”Af Rikke Kynde
 

Mohamed El Abargi gik på Ørestadens Gymnasium, da Danske Advokaters studentersektion, Jurafabrikken, var ude at fortælle om jurastudiet som led i Danske Advokaters mangfoldighedsprojekt. Mangfoldighedsprojektet blev skabt for at bryde med fordomme og skabe mere diversitet på jurastudiet. Nu studerer Mohamed jura på Københavns Universitet – et valg Jurafabrikken hjalp ham til at træffe.

 

”Begge mine forældre er ikke akademikere, og jeg tænkte, at alle, der læser jura, deres forældre er jurister. Der kom jeg frem til ’okay mine forældre er ikke akademikere, måske er det her studie ikke for mig’”, fortæller Mohamed El Arbagi om de overvejelser, han gjorde sig, da han i 3.g sad og  reflekterede over, hvad han skulle efter gymnasiet.

 

Mohamed El Arbagi er 19 år og kommer fra Amager. Han studerer nu jura på 1. semester på Københavns Universitet, og han fortæller, at det var Danske Advokaters mangfoldighedsprojekt ’Jura for Alle’, der hjalp ham til at træffe det valg:

 

”Var det ikke for Jurafabrikken, havde jeg nok ikke valgt at studere jura.”

 

Et led i mangfoldighedsprojektet er, at medlemmer fra studentersektionen Jurafabrikken tager rundt på landets gymnasier for at bryde med de fordomme, gymnasieelever kan have om jurastudiet, så studiet virker mere tilgængeligt, med det formål at skabe mere diversitet på jurastudiet.

 

Den 9. marts 2016 besøgte Jurafabrikken København, Ørestadens Gymnasium, hvor Mohamed var elev:


”Da Jurafabrikken var på besøg, viste de, hvad jura i virkeligheden er, og at det blandt andet ikke handler om, hvilken familie man kommer fra. Det handler om ens eget potentiale, og hvor meget energi, man gerne vil lægge i et studie. Bare fordi man har nogle forældre, der har visse forudsætninger, så behøver man ikke at lade det afgøre sin skæbne, tværtimod skal man skabe sin egen vej.”

 

Jakkesæt og slikhår

På besøget fortalte Jurafabrikken om jurastudiet, deres egen baggrund og svarede på alle de spørgsmål, eleverne nu måtte have. Derudover lavede de fordomsøvelser, der er udviklet i samarbejde med Foreningen Nydansker. 

 

 

”Jeg synes, at det er et meget godt projekt, fordi man på den måde kan nå ud til en masse unge, som er i tvivl om, hvad jura egentlig er. Der er mange unge, herunder mig selv, som har en tendens til at tro, at jura er for folk med mange penge, der føler sig overlegne, og når de går på arbejde, så er det iført jakkesæt og slikhår. Men med det her projekt får man nedbrudt de fordomme, så man kommer frem til, at det her studie også kunne være for mig”, forklarer Mohamed om sine tanker efter besøget.

 

Mohamed havde før besøget overvejet at studere jura, men også pædagogik og psykologi var  oppe at vende. Men det havde været et langt mere tilfældigt valg, hvis Jurafabrikken ikke havde været forbi.

Læs mere om Jurafabrikken her

 

Hvordan går det på studiet nu?

Nu er Mohamed halvejs i sit første semester på jurastudiet. Han fortæller, at de to første uger var meget hårde, men at han efter lidt tid begyndte at tage studiet til sig og forstå de juridiske fagtermer.

 

”Det handler bare om at knække koden til en hel ny verden. Jeg tænkte ’Hvad er retstilstand og retlig regulering, og hvad skal jeg bruge det til?’ Men lige så snart man begynder at kunne se tingene i en større sammenhæng, så bliver det spændende. Det er jeg begyndt på nu, og jeg er begyndt at tilegne mig det juridiske sprog, så nu giver tingene mere mening for mig.”

 

Mohamed fortæller også, at han ser frem til eksamenerne:

 

”Nu har vi snart de første eksamener, og så kan man jo altid veje og måle sig derfra, men jeg tror, at jeg kommer til at klare mig rigtig godt. Jeg frygter ikke eksamenerne, tværtimod så ser jeg faktisk frem til dem. Hvis jeg skulle bedømme mig selv fagligt, vil jeg sige, at jeg har styr på en 60-70 % af de ting, vi har gennemgået på studiet.”

 

Arbejde for lokalområdet

Til spørgsmålet om hvad han vil bruge uddannelsen til, fortæller Mohamed, at han gerne vil hjælpe folk fra sit lokalområde.

 

”Jeg kommer fra et udsat boligområde med mange svagtstillede personer, det laveste sociale lag, og der vil jeg gerne gøre en forskel, for der er så mange problemer. Jeg tænker, at hvis jeg tager den her uddannelse, har jeg måske muligheden for at hjælpe en familie, der har svære vilkår og måske kunne hjælpe dem til at få det bedre, få sat dem i aktivering.”

Følg Jurafabrikken på Facebook

 

uwk
 
kommentarer

 

Sider

KURSER

Ulrikke W. Krogbeck
Ulrikke W. Krogbeck | Vicedirektør for medlemsservice og brancheudvikling | uwk@danskeadvokater.dk


Kontakt

Ulrikkes overordnede opgave er at få engagerede medlemmer og skabe værdi af medlemskabet af Danske Advokater.


Sammen med sin afdeling skal hun finde ud af, hvad medlemmer og kunder vil have, og hvordan Danske Advokater kan udvikle branchen sammen med dem. 

Læs mere…

33 43 70 13