Velkommen  

Nyheder

Får du ikke allerede vores nyhedsmail, kan du tilmelde dig her.

 

En ny trendrapport fra nyhedssitet ’Attorney at Work’ viser, hvilke trends der er hot eller not i advokatbranchen lige nu. Læs blandt andet hvilke sagsområder, brancher og nye forretningsområder, der forventes mest af i 2017.

23-12-2016
Hvad ”trender” lige nu i advokatbranchen?

En ny trendrapport fra nyhedssitet ’Attorney at Work’ viser hvilke trends, der er hot eller not i advokatbranchen lige nu. Læs blandt andet hvilke sagsområder, brancher og nye forretningsområder, der forventes mest af i 2017.

 

Nyhedssitet ’Attorney at Work’ laver hvert år en trendrapport fra advokatbranchen. Nu er deres rapport for år 2016 udkommet. Den er baseret på indsamlede data fra advokatvirksomheder, andre udbydere af juridiske tilbud, juridiske afdelinger, spørgeskemaer og nyheder. Rapporten er skrevet med udgangspunkt i det amerikanske marked – men måske er nogle af tendenser de samme på denne side af Atlanterhavet?

 

I rapporten kan du læse, hvilke sagsområder, hvilke brancher og hvilke nye forretningsområder, der forventes at skabe forretning i 2017 og hvilke, der forventes mindre af.

 

Hot eller not

Inden for sagsområder er det specielt cyber security og sundhedsområdet, der er særligt hotte, skarpt efterfulgt af alt, hvad der har med IP-ret, energi og teknologi at gøre. Derimod er konkursret ’not’, medmindre samfundsøkonomien vender pludseligt.

 

I branchegrupperne er fremstilling og distribution populært - og særligt alt i relation til 3D-print. Derimod er arbejdet med den vedvarende energi i USA ikke så hot lige nu. Det afhænger naturligvis af de politiske vinde, der blæser.

 

Inden for forretningsudvikling er advokatbranchen ved at få øjnene op for, at sociale medier er særligt effektive i forhold til at opbygge en advokats image. Advokatvirksomhederne er også ved at bruge nye begreber som ”gamification” i forhold til at motivere advokaterne til at skaffe nye klienter og ’hunting in packs’ om at få advokater fra forskellige sagsområder og geografiske områder til at arbejde sammen om at skaffe klienter. Og alt andet lige bliver der brugt langt flere marketing- og forretningsudviklingskonsulenter end nogensinde.

 

Endelig er årets store buzz i branchen alt det, der drejer sig om kunstig intelligens. Der er hård konkurrence, ikke bare advokatvirksomhederne imellem, men også fra virksomheder som f.eks. LegalZoom. Også projektledelse, konkurrenceret og alt vedrørende blockchain forventes at vokse i 2017. Hvad angår driften af advokatvirksomhederne, tyder det på, at der bliver færre partnere, og at der fortsat vil blive drøftet alternative honoreringsformer.

Læs hele ’Attorney at Work’s trendrapport her

uwk
 
kommentarer

 

Sider

KURSER

Ulrikke W. Krogbeck
Ulrikke W. Krogbeck | Vicedirektør for medlemsservice og brancheudvikling | uwk@danskeadvokater.dk


Kontakt

Ulrikkes overordnede opgave er at få engagerede medlemmer og skabe værdi af medlemskabet af Danske Advokater.


Sammen med sin afdeling skal hun finde ud af, hvad medlemmer og kunder vil have, og hvordan Danske Advokater kan udvikle branchen sammen med dem. 

Læs mere…

33 43 70 13