Velkommen  

Nyheder

Får du ikke allerede vores nyhedsmail, kan du tilmelde dig her.

 

Kunne du tænke dig at opleve det skotske retssystem og få en særlig internationalt orienteret oplevelse? Nu har du mulighed for at opbygge eller udbygge dit internationale netværk?

29-08-2017
Kom på studieophold i Skotland

Kunne du tænke dig at opleve det skotske retssystem og få en særlig internationalt orienteret oplevelse? Nu har du mulighed for at opbygge eller udbygge dit internationale netværk.

 

European Lawyers Association (ELA) udbyder igen i 2018 European Lawyers’ Programme i Edinburgh.

 

Der bliver tale om et spændende, lærerigt og oplevelsesmættet forløb, der begynder 3. april 2018 og slutter 29. juni 2018. Programmet rummer både teori og praktikophold hos advokater og domstole, og igennem forløbet opnår du et akademisk og praktisk kendskab til skotsk ret. Skotland har et common law retssystem som det engelske, så du får samtidig et indblik i, hvad common law er, og hvordan et sådant retssystem fungerer.

 

De første uger består af undervisning i principperne i det skotske retssystem på Faculty of Advocates’ Training Facility. I resten af forløbet får man mulighed for at være hos praktiserende advokater, Queen’s Counsels og Court of Session- eller High Court-dommere. Man får, alt efter interesse og tid, mulighed for at følge retssager, se procedurer, studere sager man støder på i forløbet, og assistere dem, man følger. Alt sammen er det oplevelser, der giver mulighed for at få sat perspektiv på den juridiske verden herhjemme og give varige kontakter.

 

Der er 10 pladser, og deltagerkredsen forventes at være fra lige så mange jurisdiktioner, og der vil derfor være gode muligheder for at få op- eller udbygget sit internationale netværk.

 

Programmet nyder administrativ og logistisk støtte fra the Faculty of Advocates, og undervisningen er gratis for dig som deltager. Du skal selv påregne udgifter til transport, indkvartering og leveomkostninger, men der er gode fonde at søge støtte hos her i Danmark.

 

Vi forestiller os, at vore ansøgere er jurister med mindst 2 års praktisk erfaring som advokatfuldmægtig, dommerfuldmægtig, myndigheds- eller virksomhedsjurist og har gode engelskkundskaber. I forbindelse med udvælgelsen af kandidater vil der blive gennemført interviews på engelsk.

 

Ansøgning skal ske med et ansøgningsskema, som du kan få tilsendt tillige med informationsmateriale ved henvendelse til advokat Flemming Keller Hendriksen, KELLER Advokatfirma, på fkh@kellerlaw.dk eller 70 90 90 60.

Læs mere om ELA her.

 

Ansøgningsfristen er tirsdag den 31. oktober 2017, og interviews vil blive afholdt i de to første uger af november.

 
kommentarer

 

Sider

KURSER

Søren Møller Andersen
Søren Møller Andersen | Chef for kommunikation og public affairs | 33 43 70 19 sma@danskeadvokater.dk


Kontakt

Søren er ansvarlig for Danske Advokaters kommunikation, presse og public affairs.  

 

Søren arbejder med alle genrer inden for kommunikation. Han tager sig blandt andet af foreningens pressearbejde og er ansvarlig for den digitale kommunikation og vores nyhedsbreve. 

 

Du er altid velkommen til at ringe til Søren, hvis du eksempelvis har forslag til særlige emner, som Danske Advokater bør sætte fokus på i sin kommunikation med medlemmerne. 

Læs mere…

Kontakt Søren Møller Andersen på tlf.

33 43 70 19